Kaip atsikratyti dėmių: keletas patarimų

Kaip atsikratyti dėmių: keletas patarimų

07. Oct 2012, 07:00

Sveikos, šiais laikais ne paslaptis, kaip išvalyti tam tikrą dėmę.

 

Juk dabar parduotuvėse apstu priemonių kurios naikina dėmes nuo rūbų kilimų ir panašiai. Bet būna tokių nelaimių, kur nepadeda nei tam tikros priemonės.

 

Mano patarimai:

 

Kaip išimti kramtomą gumą iš rūbo?

 

Tiesiog reikia rūbą paimti ir idėti į šaldomą kamerą, kai kramtoma guma jau būna sušalusi, ištraukti iš kameros ir su smailiu peiliuku palengvėle atgramdyti gumą. Prireikus pakartoti. Po to rūbą dėti į skalbimo mašiną ir išskalbti.

Kaip išplauti riebalą iš drabužio?

 

Aš tiesiog paimu rūbą ir įtrinu tą vietą, kuri ištipta riebalu ir įtrinu ūkiniu muilu (labiausiai tinka muilas su tulžimi). Palaikau porą vanadų, kad įsigertų, ir dedu į skalbimo mašiną išskalbti.

 

Jei ūkinio muilo neturite, ne bėda. Jį pakeisti galite indų plovikliu, kuris taip pat gerai išima dėmes (naudoju Fairy indų ploviklį)

Turite mėgstamą megztinį ir jis jau nebegražus, susiburbuliavęs. O taip nesinori dar jo išmesti?

 

Ne bėda, tereikės jums lentutės ir vienkartinio skutimosi peiliuko. Paimkite lentutę, įkiškite į megztuką ir priglauskite tą vietą, kurią ruošiatės valyti. Tada su peiliuku švelniai braukite, garantuoju - nuo rūbų burbuliukai labai lengvai išsivalys. Tada megztuką ar palaidinę dėkite į skalbimo mašiną ir išskalbkite.

 

Rūbas išdžiuvęs atrodys kaip naujas.

Jei rūbą ištepėte nagų laku, taip pat ne bėda.

 

Dėmę sudrėkinkite nagų lako tirpikliu, pamerkite ir iškalbkite. Būkite atidūs, nes ne visus audinius galima apdoroti nagų lako valikliu! Valiklio negalima naudoti acetatiniams bei triacetatiniams audiniams valyti! 

Senas baldas ir nemalonus kvapas?

 

Neseniai išsikėlėme gyventi kitur ir yra baldų, kuriuos naudojame iki šiol, nors jie ir nebe pirmos jaunystės. Tad turiu patarimą, kaip išimti nemalonų seno baldo kvapą.

 

Paimkite acto ir į jį įdėkite keletą šaukštelių sodos. Tirpalą išmaišykite ir su kempinėle išvalykite baldą iš visų pusių. Porą dienų jausis nemalonus acto kvapas, bet jis išgaruos. Galėsite toliau naudotis senu daiktu be jokio kvapo.

 

Yra daug būdų valyti dėmes, galėčiau rašyti ir rašyti, tačiau norėjau pasidalinti tais patarimais, kuriuos žinau pati ir esu išbandžiusi :)

 

Projektas "KLEENEX Mama"

Antroji užduotis: Papasakok, kaip naikini įvairias dėmes

iki spalio 11 d.