Kaip atskirti apsinuodijimą nuo žarnyno viruso?

Kaip atskirti apsinuodijimą nuo žarnyno viruso?

19. Nov 2014, 10:10 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kai vaikas ima vemti, tėvams iškyla klausimas – ar tai apsinuodijimas, o gal prasidėjo žarnyno virusas. 

Pasak infektologų, tokios diagnozės kaip „apsinuodijimas“ apskritai nėra.

Jeigu mažylis ėmė vemti, galimi du variantai:

1) funkcinis netoleravimas, t.y. vaikas suvalgė kažką dideliais gabalais arba suvalgė didelę porciją kažkokio naujo produkto.

Ypač dažnai tai vyksta po švenčių, kurių metu vaikai itin daug prisivalgo. Todėl pilvukas persipildo, jam sunku virškinti, tad viskas pasišalina vėmimo būdu ir tuomet vaikas pasijunta geriau.

Šis procesas paprastai vyksta be temperatūros. Vaikas tik vemia, tačiau jis jaučiasi gerai ir bendra sveikatos būklė gera.

2) antras variantas – tai virusinė infekcija. Į organizmą patenka bakterijos ir sukelia vėmimą, viduriavimą ir kitus simptomus.

Jeigu tėvai atmeta pirmą variantą (vaikas nevalgė naujo maisto, nerijo jo dideliais kąsniais ir pan.), lieka antras variantas – virusinė infekcija, todėl reikia skubiai kreiptis į gydytoją.

Primename, kad norint apsaugoti vaiką nuo žarnyno infekcijos, reikia laikytis asmeninės higienos, o taip pat laiku paskiepyti vaiką nuo rotaviruso.

19. Nov 2014, 12:11

Neblogas straipsniukas!
Tik negaliu nepakomnetuot paskutinio teiginio, kad ir paskiepijus vaikus nuo rotaviruso, ratovirusu skiepyti vaikai taip pat serga.