Kaip atskirti prakaitinį išbėrimą nuo alergijos?

Kaip atskirti prakaitinį išbėrimą nuo alergijos?

13. Apr 2012, 08:30

Vilmos dukrytę pradėjo berti - nuo veiduko iki pilvuko. Mama nori sužinoti, ar tai prakaitinis išbėrimas, kaip sako jos šeimos gydytoja, ar tai jau alergijos požymiai.

 

Vilmos laiškas:

 

Laba diena, norėjau paklausti, kaip atskirti prakaitinį išbėrimą nuo ligos? Mano dukrytei 6 mėnesiukai, jai pradėjo berti veiduką ir vis intensyvėja spuogeliai - labai smulkūs ir šiek tiek raudoni. Po 2 dienų pradėjo berti prie ausų, užpakaliuko, o dabar jau ir ant pilvuko atsirado spuodeliai.

 

Dakarė sakė, kad tai nuo prakaito, bet maudomės ryte ir vakare, kas tai galėtų būti? Drabužius plauname su muilu. Kaip atskirti, kur yra tikra alergija ir tik paprastas prakaito išbėrimas?

 

Komentuoja vaikų ligų gydytoja, pulmonologė dr. Sigita Petraitienė:

 

Kadangi, kaip mama laiške rašo, jog vaiko bėrimas nepraeina, manau, tai jau nėra prakaitinis berimas. Manau, reikėtų grįžti pas apylinkės gydytoją, parodyti vaiką, kad problema išlieka ir prašyti siuntimo pas alergologą.

 

Internetu, deja, gydyti nepavyksta - norint bėrimą gydyti, jį reikia pamatyti. O gal tai infekcijos sukeltas bėrimas, kuris praeis savaime kelių parų bėgyje - tokiu atveju jo rodyti niekam ir nereikėtų?!

 

Patarčiau nedelsiant parodyti mažylę savo šeimos gydytojai ir alergologui.