Kaip elgtis, jeigu vaikas alergiškas dulkių erkutėms

Kaip elgtis, jeigu vaikas alergiškas dulkių erkutėms

30. Apr 2014, 11:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kaip elgtis, jei vaikas alergiškas dulkių erkutėms? Ar įmanoma jas išnaikinti ir jų išvengti? Konsultuoja vaikų ligų gydytoja, pulmonologė dr. Sigita Petraitienė. 

Kad ir kokia ideali tvarka būtų namuose, jų išvengti neįmanoma. Jų atsiranda net ir sintetinėse pagalvėse. Todėl patariu geriau pirkti pigesnę patalynę ir išmesti ją po pusmečio, nei brangią valyti.

Aišku, sintetinėse patalynėse, kilimuose jų ne taip daug prisiveisia. Patarčiau įsigyti ir sintetinį kilimėlį, kurį galima išnešti į lauką, išpurtyti. Jį erkutės mažiau mėgsta nei vilnonį.

Grindys turėtų būti tokios, kad galima būtų jas išvalyti šlapiu skuduru. Užuolaidas galima pakeisti žaliuzėmis, nesunkiai šlapiu skuduru nuvalomomis. Erkučių veisimosi laikas yra ruduo ir pavasaris.

Tada dažniausiai paūmėja liga ir tenka labiau valyti namus. Erkutės žūsta esant aukštai ir žemai temperatūrai. Tad kilimą vasarą galima išnešti ir palaikyti saulėje, o žiemą saulėtą ir šaltą dieną padėti ant sniego ir gerai atšaldyti. Paskui stipriai išpurtyti. Purtyti reikia, nes žmogus alergiškas erkučių išmatoms, jų liekanoms.

Ekspertai