Kaip geriausia paruošti kūdikių maistą?

Kaip geriausia paruošti kūdikių maistą?

09. Jun 2012, 00:00

Kaip geriausia paruošti mažyliui maistą - jį garinti, virti ar troškinti? Kaip geriausia paruošti mažyliui maistą - jį garinti, virti ar troškinti? Ką rekomenduoja Milupa specialistai?

 

Dar prieš pradedant maitinti savo kūdikį šaukšteliu, Jums reikia pasiruošti keletą dalykų. Verta pagalvoti, kur ruošti ir laikyti  kūdikio maistą, taip pat nuspręsti, ar ruošite jį pati, ar pirksite jau paruoštą kūdikių maistą.

 

Nereikia perlenkti lazdos, tačiau nepamirškite virtuvės higienos, įsitikinkite, kad maistas, kurį ruošite mažyliui, bus sveikas.

 

Jums reikės:

 

-kelių tvirtų, ryškios spalvos šaukštelių, geriausia pagamintų iš plastiko (juos paprasta nuplauti ir sunku sulaužyti!);

 

-plastikinio dubenėlio (geriausia – su prilimpančiu dugnu, tai padės jam neapsiversti!);

 

-kelių seilinukų ir švaraus rankšluosčio;

 

-įvairaus dydžio puodų;

 

-maisto smulkintuvo ar virtuvinio kombaino, kuriuo galėsite paruošti tyres.

 

Štai keli patarimai, kai pruošti maistą mažyliui:

 

Garinimas – geriausias bûdas, nes yra išsaugomi vitaminai, mineralinės medžiagos, be to, taip ruošti maistą yra labai paprasta. Jums nereikės brangios įrangos; jokio sieto ir puodo su verdančiu vandeniu – viską paruošti daug paprasčiau.

 

Virdamos produktus naudokite kiek galima mažiau vandens, o išvirusios maistą tą patį vandenį galite panaudoti tyrei paruošti, tačiau atminkite: per ilgai verdant gali suirti daugelis vertingų maistinių medžiagų.

 

Gaminant liesą žuvį ar mësą ją galima virti, kepti ant grotelių ar keptuvėje, tačiau nereikia pilti per daug aliejaus ar riebalų.

 

Mėsa turi būti gerai paruošta (jokio kraujo!), o žuvis – standi ir biri.

 

www.milupa.lt