Kaip homeopatija gali pagelbėti nevaisingoms poroms?

Kaip homeopatija gali pagelbėti nevaisingoms poroms?

30. Mar 2012, 08:00

Lietuvoje homeopatija vis labiau populiarėja. Tą rodo ne tik augantis gydytojų homeopatų skaičius, bet ir tai, kad homeopatijos disciplina jau dėstoma būsimiesiems gydytojams Kauno Sveikatos mokslų universitete.

 

Pasakoja gydytoja homeopatė dr. Daiva Jakubonienė:

 

Homeopatija ir nevaisingumas

 

Balandžio 10-16 dienomis Pasaulinė informavimo apie homeopatiją organizacija (World Homeopathy Awareness Organisation, WHAO) kasmet organizuoja Pasaulinę informavimo apie homeopatiją savaitę. Šiuo metu organizacijos veikloje dalyvauja virš 40 šalių, tarp jų ir Lietuva.

 

Šių metų pasaulinės informavimo apie homeopatiją savaitės tema – nevaisingumas. Negalėjimas susilaukti vaikų tampa vis aktualesne problema šių dienų pasaulyje, o homeopatija kaip ekologiškas, holistinis, pašalinio poveikio neturintis gydymo metodas šiuo atveju ypač tinka, nes gydymą gali reikėti tęsti ir besilaukiant kūdikio.

 

Ši tema ypač artima Natūraliosios terapijos centro gydytojai homeopatei ir ginekologei D. Jakubonienei. Ji pastebi, kad dažnai negali pastoti ilgai vartojusios hormoninius kontraceptikus, daug energijos darbui ir karjerai skiriančios moterys. Remiantis PSO duomenimis, publikuotais 2004 metais, išsivysčiusiose šalyse pirminis ar antrinis nevaisingumas nustatomas vienai iš keturių ištekėjusių vaisingo amžiaus moterų.

 

Vis dažniau išaiškinami vyrų nevaisingumo atvejai, susiję su persirgtomis ligomis, stresu, įtemptu darbu. Homeopatinis gydymas gali prisidėti įveikiant vaisingumo problemas abiem lytims.

 

Paskaitos ir nuolaidos 

 

Lietuvos homeopatai pasaulinės informavimo apie homeopatiją savaitės renginiuose dalyvauja nuo 2008 metų. Pirmuosius ketverius metus šiuos renginius koordinavo Vš.į. Natūraliosios terapijos centras, kurio tinklapyje www.naturaliterapija.lt ir šiemet bus skelbiamos Lietuvos homeopatų iniciatyvos propaguojat homeopatiją.

 

Augantį homeopatijos populiarumą liudija didėjantis homeopatų asociacijos narių skaičius. Jei kuriantis organizacijai jos nariai tilpo susėsti apie vieną stalą, tai dabar asociacija vienija apie pusantro šimto gydytojų homeopatų. Homeopatija tapo universitetine disciplina, ji dėstoma Kauno Sveikatos mokslų universitete, Klaipėdos universitete.

 

Susikūrė daug privačių homeopatinio gydymo įstaigų, daugelis pacientų išmoko pagrindinius homeopatijos principus ir naudoja homeopatinius vaistus. Plečiasi homeopatinių vaistų asortimentas.

 

Pasaulinės informavimo apie homeopatiją savaitės metu Lietuvos gydytojai homeopatai taikys nuolaidas savo pacientams, skaitys paskaitas apie homeopatiją, jos privalumus ir galimybes visuomenei ir būsimiems sveikatos specialistams, bendraus su žiniasklaidos atstovais, o taip pat ir švęs savo profesinės organizacijos jubiliejų. Dvidešimt metų – tai jau nemaža patirtis.

 

Ar Tavo šeima gydosi lankosi pas gydytojus homeopatus? Ar gydotės homeopatiniais vaistais?

30. Mar 2012, 10:09

Pas homeopatus nesilankau, tačiau šiuos vaistukus perku vaistinėse, ypatingai nėštumo metu, kai nieko daugiau vartoti negalima, o tarkim peršalimo ligų išvengti kaip ir neįmanoma. Vieni padeda gan greitai, o kiti tikrai ne.