Kaip ir kada geriausia mokyti vaikučius plaukti?

15. Feb 2017, 10:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Plaukimas yra ir smagus laisvalaikis, ir sportas, kurio pradmenis turėtų išmokti visi vaikai. 

Tad viena iš laidos tinklaraštininkių Goda su savo trimis dukrytėmis nusprendė apsilankyti Lietuvos vaikų ir jaunimo centre. Plaukimo trenerės Linos Miežienės teiraujamės,  nuo kada vaikai gali pradėti plaukti, kaip ir kur galima tai daryti?

Trenerė pirmiausia patarė neskubėti vilkti mažiems vaikams plaukiojimo liemenių, nes jos nėra patogios, neretai išsipučia, vaikas tuomet vartosi į visas puses. Geriausia naudoti rankovytes, užmaunamas ant žastų. Prieš kišant jas ant rankų, būtina sušlapinti.

Atėjus pirmą sykį į baseiną trenerė tiek tėvams, tiek vaikučiams pataria niekada nepulti stačia galva į vandenį, o pirmiausia apsidairyti aplink, susivokti kur esate, įbristi, pasimatuoti gylį ir pan.

"Kuo daugiau džiaugsmo, malonumo ir smagumo, o mokslai visuomet po to", - šypteli L.Miežienė.

Patarimai, prieš mokantis plaukti:

-tiek mažas, tiek didelis žmogus turi mokėti plūduriuoti vandenyje, 

-turi mokėti nardyti;

-turi mokėti gerai judėti.

Bet svarbiausia - patirti kuo daugiau džiaugsmo. Tai galioja visiems - tuomet joks vanduo nebus baisus!

Net jeigu nelankote kūdikiams skirtų užsiėmimų, bet mėgstate pramogas, nebijote bakterijų - su visa šeima į baseiną galite išsiruošti net ir tuomet, kai mažiausiam tik šeši mėnesiai.

Tik eidami į baseiną nepamirškite įsimesti specialių maudynėms skirtų sauskelnių-kelnaičių. Jos apsaugo nuo mažų ir didelių avarijų.

Atlikti plaukimo judesius ir mokytis rimtai plaukti vaikai gali jau nuo ketverių metų. Tik svarbu, kad jis baseine jaustųsi laisvai, jam būtų smagu ir gera.

Smagaus pasiplaukiojimo!

20170201150418-16310.jpg

Vykdami į baseiną būtinai pasiimkite HUGGIES® Little Swimmers®!