Kaip ir kada pradėti ragauti mėsą: pataria gydytoja

Kaip ir kada pradėti ragauti mėsą: pataria gydytoja

21. Jul 2014, 12:45 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Sūnelio primaitinimo dienoraštį rašanti Eglė-mutter norėtų daugiau sužinoti apie tai, kaip tinkamai įvesti mėsytę.

Iš Eglės laiško:

Nuo kokio mėsos kiekio pradėti? Kaip ją ruošti, kiek laiko virti (jautieną, veršieną, triušieną)? Ar virti atskirai nuo daržovių, ar kartu? Taip pat skaičiau, kad pienas trukdo geležies pasisavinimui, tad įvedant į racioną mėsą norėčiau žinoti, kokie laiko tarpai turi būti tarp maitinimų MP ir košės su mėsa davimo, t.y. kiek laiko praėjus po maitinimo MP rekomenduojama duoti košytės su mėsa ir kiek laiko turi praeiti po tokios košės valgymo, kad vėl būtų galima pasiūlyti MP? 

Komentuoja vaikų ligų gydytoja Rūta Taminskienė: 

Mėsos sveikam kūdikiui per dieną užtektų iki 30-40 gramų, turinčiam polinkį mažakraujystei - iki 50 g per dieną.

Pratiname palaipsniui, pradedame nuo kelių arbatinių šaukštelių, per 1-2 savaites padidiname iki normos. Geriau pradėti nuo galvijų mėsos, nes raudona mėsa turi daugiau geležies: jautienos, veršienos. Veršiena yra jauno, nesubrendusio gyvulio mėsa ir gali netikti alergiškam karvės pienui kūdikiui. Geležies daugiau turi kalakutiena, tinka triušiena, veterinarų patikrinta žvėriena.

Virkite mėsą atskirai, mėsos sultinį galės sunaudoti šeima, vaikui reikalingi tik mėsos baltymai, o ne nuoviras. Kiek laiko virti mėsą - nėra nurodyta, tačiau ji turi būti minkšta, gerai išvirusi. Keletą gabaliukų kokybiškos mėsos vaikui galima išvirti 2 dienom. Nesuvalgytą, kitai dienai padėti į šaldytuvą.

Virtą, maltą, susmulkintą mėsą reikia įmaišyti į išvirtą daržovių košę. Daržovės su mėsa dažniausiai yra vaiko pietų patiekalas, šis patiekalas su pienu kartu neduodamas.

Po daržovių su mėsa galima duoti užsigerti vandenuko arba sulčių, kuriose gausu vitamino C, nes pastarasis padeda įsisavinti geležį. Daržovės su mėsa virškinamos ne trumpiau kaip 3 valandas, tada galima kūdikį pažindyti.

Sėkmės.

Ekspertai
22. Jul 2014, 11:59 Eglė Mamyciuklubas.lt

Tikrai nereikia atsiprašymų, aš labai džiaugiuosi gaudama tokias konsultacijas! Didelis ačiū! 😀

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 21. Jul 2014, 14:59 Mutter

Atsiprašau kad užtrukau su atsakymu nes ką tik iš atostogų 😀 Ryt bus antra tavo klausimo dalis 😀

21. Jul 2014, 14:18

Ačiū labai už patarimus! 😀 Reiks suskubti taisyti savo klaidas.