Kaip išrinkti žaislą vaikui?

Kaip išrinkti žaislą vaikui?

10. Nov 2011, 07:00

Artėjant Kalėdoms, dovanų pirkimo metui, kaip niekada aktuali tampa žaislų tema. Prieš išsiruošiant į parduotuvę, keletas žaislų ekspertės patarimų.

 

Konsultuoja žaislų parduotuvės „Medinis arkliukas“ (www.medinisarkliukas.lt) savininkė Simona Kupetienė

 

Prieš einant pirkti žaislų, svarbu nepamiršti keleto labai svarbių dalykų:

 

 

1. Žaislas turi atitikti vaiko amžių.

 

Nereikia dovanoti tokio žaislo, kuris stovėtų dvejus metus ir lauktų, kol vaikas užaugs ir galės su juo žaisti.

Vaikučius auginančios mamos paprastai domisi vaikučio raida, žino, ką sugeba kokio amžiaus kūdikis ir kas jam būtų įdomu. Neseniai manęs klausė patarimo, kokį lavinamąjį žaislą nupirkti 7 mėnesių kūdikiui. Sunku patarti, nes tokio amžiaus kūdikį lavina bet koks į rankas paimtas žaisliukas. Vaikas žaisdamas žaisliuku, lavina smulkiąją motoriką ir pažįsta pasaulį.

 

2. Labai svarbu perkant vaikui žaislą, atsižvelgti į jo pomėgius.

 

Pasitaiko, kad vienas vaikas labai mėgsta žaisti tam tikru žaislu, o kitas jo bendraamžis visai juo nesidomi. Labai svarbu atsižvelgti į vaiko pomėgius. Žaislų įvairovė yra gerai, bet vaikai vis tiek turi savo labiau ir mažiau mėgstamus žaislus. Pastebėjus, kad vaiko polinkis kažkurioje žaidimų srityje didesnis, tų žaislų galima turėti daugiau.

 

3. Nupirktas žaislas neatstos jūsų dėmesio

 

Tikrai vaikui nereikia turėti tiek žaislų, kad jie dėl gausos virstų iš lentynų. Labiau negu žaislų vaikams reikia dėmesio ir bendros veiklos. Kartais tėvai mano, nupirks „gudrų“ žaislą ir vaikas žais su juo vienas. Taip nėra, vaikas visada norės, kad jūs žaistumėte kartu.

 

4. Geriau mažiau, bet kokybiškiau

 

Žaislų namuose turi būti ne per daug. Geriau turėti kelis kokybiškus žaislus, o ne šimtą greitai sulūžtančių. Vaikas, turintis daug nekokybiškų žaislų, rizikuoja susižeisti, praryti netinkamai pritvirtintą smulkią detalę ir panašiai.

 

5. Didesnieji vaikai irgi mėgsta žaisti

 

Kaip pastebiu iš patirties, daugiausia žaislų vaikams perkama nuo metų iki trejų. Užverčia tada vaiką žaislais, o vėliau tarsi pamiršta. Žaislų reikia ir vyresniesiems, 5 -6 metų vaikams. Netgi dešimtmečiai nori ir mielai žaidžia.

Nuotrauka: Medinisarkliukas.lt

 

Kas Tau dar svarbu, renkant žaislą vaikui?