Kaip išsirinkti saugią auto kėdutę: patarimai+VIDEO

30. Apr 2015, 08:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kelionės - vienas didžiausių malonumų, suteikiantis daug įspūdžių tiek tėvams, tiek mūsų mažiesiems. Visi mes norime keliauti saugiai, tačiau į patogumą taip pat nespjauname, mat rūpesčių kelionėje ir taip per akis.

Taigi, kas mums gali padėti keliauti be rūpesčių? Keliaujant su mažaisiais automobiliu, žinoma, būtina autokėdutė. Kaip sako mūsų kalbinama Dovydo mama Eglė, automobilinė kėdutė yra vienas svarbiausių pirkinių, atsiradus vaikeliui. Tam reikia skirti ir laiko, ir žinių, ir pinigų.

Mama neslepia, jog prieš keletą mėnesių, rinkdamasi jau antrąją kėdutę savo sūnui, apsiriko: nusprendusi pataupyti ir pasirinkdama ne naują kėdutę. Keliaujant joje išryškėjo ne vienas trūkumas. Ne veltui sakoma, kad patirtis yra geriausias mokytojas. Dabar jau gerai išmokusi pamoką, mama žino, į ką ji atkreiptų dėmesį pati, o ir kitoms mamoms patartų.

Anot "Kotryna group" prekių grupės vadybininkės Aurelijos Skarbalienės, renkantis auto kėdutę, svarbu atkreipti dėmesį į saugumo reikalavimus.

Atkreipkite dėmesį į tai, jog neužtenka vaiko prisegti kėdutėje. Pirmiausia taisyklė: pati kėdutė turi būti pagal taisykles pritvirtinta automobilyje. Kaip paaiškino ir parodė specialistė, kiekvienoje kėdutėje yra vieta, pažymėta raudona spalva, per kurią ir reikia perkišti saugos diržus. Uždedant kėdutę, turi pasigirsti garsas, kuris liudija, kad kėdutė yra saugiai pritvirtina ant automobilio sėdynės.

Kuo išsiskiria KING II ATS automobilinė kėdutė?

Pagrindinis šios kėdutės išskirtinumas - aktyvi diržų sutraukimo sistema (angliškai trumpinama ATS), kuri GARSU ir ŠVIESA padeda tėvams (supypsi ar užsidega lemputė) padeda užtikrinti, kad vaikas bus visada saugus automobilinėje kėdutėje visos kelionės metu.

Beje, galite teirautis kėdutės su specialia Izofix tvirtinimo sistema, tačiau ja pasinaudoti galite tik tuomet, jei ir jūsų automobilis yra pritaikytas šiai sistemai.

"Sodiname vaikutį į kėdutę ir būtinai pasižiūrime, ar galvytės atlošas yra reikiamame aukštyje, kad vaikučiui būtų patogu. Prieš užsegant diržus, kėdutėje užsidega raudona lemputė, kuri rodo, kad diržai dar nėra užsegti. Tada užsegame, įtempiame diržus tiek, kol pasigirsta garsas ir užsidega žalia lemputė. Jau dabar vaikelis yra pasiruošęs saugiai keliauti", - pasakojo "Kotryna group" prekių grupės vadybininkė A.Skarbalienė.

Mama Eglė, jau turintį patirtį su kėdutėmis, dabar jos pasirinkimui tikrai pasiruošusi: išsiklausinėja nuo galimybės plauti kėdutės užvalkalus iki mažylio padėčių kėdutėje. O tuomet belieka paskutinis darbas – būtinai pasimatuoti kėdutę savo automobilyje.

Ir jei abejonių nekyla – tuomet sveikiname. Kėdutę jūs pasirinkote! Atliktas sunkus darbas, tačiau apdovanojimas už jį – saugios ir patogios, o tai reiškia, kad smagios jūsų šeimyninės kelionės.

KING II ATS Lietuvoje galite įsigyti visose "Baby City" parduotuvėse arba internete www.babycity.lt

20150428112341-25614.jpg


20150413214422-88229.jpg