Kaip lavinti vaiko pojūčius?

Kaip lavinti vaiko pojūčius?

09. Aug 2017, 23:17 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

 Klausau, matau, uodžiu, liečiu, ragauju – taip pasaulį pažįsta visi mažieji žmogučiai.

Juk kas nežino, kad jiems rūpi išbandyti viską – ar skani žemė, elektros laidai, kas slepiasi spintoje už uždarų durų. O kaip padėti ugdyti pojūčius šiek tiek ūgtelėjusiems pipirams? Štai keletas smagių žaidimėlių:

  • Klausau

Tuščias dėžutes (tinka nuo tyrelių ar ko kito) pripildykite įvairių medžiagų – ryžių, žirnių, akmenukų, smėlio. Be abejo, kiekviena iš dėžučių skambės skirtingai. Dėžutes sumaišykite ir leiskite vaikams pagal skambesį surasti dvi vienodas dėžutes.

Žaidimas tinka nuo ketverių metų. 

  • Girdžiu

Telefonu, diktofonu įrašykite įvairių garsų: užsivedantį automobilį, mūkiančią karvę, traukinį, verkiantį vaiką ir panašiai. Kiekvienam garsui iš senų laikraščių ar žurnalų iškirpkite po paveikslėlį, kurį priklijuokite ant storesnio popieriaus. Užduotis vaikams: duokite paklausyti tam tikro garso ir paprašykite vaiko surasti atitinkamą kortelę su paveikslėliu.

Suaugusiųjų padedami vaikai šį žaidimą gali žaisti nuo trejų metų.

  •   Uodžiu

Būrelį vaikų padalinkite į dvi grupes – mergaičių ir berniukų. Mergaitės pasipurškia (arba išsitepa) kvepiančiu aliejumi ir po to pasislepia. Į kambarį atėjusi kita grupė vaikų gauna buteliukus, iš kurių kvėpintąsi, ir pagal kvapą turi surasti pasislėpusias mergaites.

 Tinka nuo ketverių metų.

  •  Liečiu

Ant didelio lapo (tinka ir seni laikraščiai)  priklijuokite įvairių faktūrų medžiagų: vatos, vilnos, odos ir t.t, o tarpuose pribarstykite smėlio ar kruopų. Užriškite vaikams akis ir leiskite pavaikščioti. Užduotis - atspėti, kas po kojomis.

Tinka nuo trejų metų.

  • Ragauju

Į lekštę įdėkite mažų gabaliukų skirtingo maisto: arbūzo, banano, vynuogę, duonos, obuolio ir pan. Užriškite mažyliui akis ir duokite ragauti. Jis turi atspėti, kas tai.

Tinka nuo trejų metų. 

Smagaus laiko su mažyliu!

Rubrika "Huggies® žaidimų aikštelė" - apie tai, kaip žaisti ir kokius žaisliukus rinktis

20170629135136-28182.jpg