Kaip mamytė Lovi pientraukį bandė

Kaip mamytė Lovi pientraukį bandė

27. Feb 2015, 20:56

Esu Dovilė, 26 metų žmona-mama iš Kauno, kuriai nusišypsojo laimė išbandyti elektrinį Lovi pientraukį.

Pientraukis man reikalingas, kad būčiau graži ir atsipalaidavusi mama:) Turiu pusės metų amžiaus žirnį, kuris auga maitinamas meile ir mano pieneliu. Taip pat turiu nuostabų vyrą, kuris žirniukui gali duot meilės, bet negali pieno... Manau, daugiau aiškinti ir nebereikia.

Tikrai ne visoms mamoms taip nutinka, bet iki šiol aš niekaip negalėjau nusitraukti pieno. Kūdikėlis auga kaip ant mielių, tad žinau, jog pieno tikrai turiu ir turiu užtektinai, tačiau kaip man jį ištraukti?  Labai apsidžiaugiau gavusi galimybę išbandyti pientraukį Lovi.

Pientraukis supakuotas patogiame ir kompaktiškame lagaminėlyje, kurį patogu pasiimti su savimi keliaujant.  Vos atsidarius lagaminėlį nustebau: visko tiek daug! Bijojau, kad surinkti pientraukio lengvai nepavyks, bet klydau: pateikta labai aiški instrukcija, todėl surinkimas neužtruko.

Pirmiausia išbandžiau elektrinį pientraukį (šis pientraukis gali būti naudojamas ir kaip elektrinis, ir kaip rankinis). Nesu turėjusi kito pientraukio, tad neturėjau jokių išankstinių lūkesčių. Kibau į darbą, t.y. prisidėjau pientraukį ir gėriau arbatąJ  Po penkiolikos minučių darbas baigtas. Surinktą pieną supylusi į šaldymo maišelį ir užrašiusi datą, idėjau į šaldymo kamerą. Negalvojau, kad bus taip paprasta.  Nežinau, ar kituose elektriniuose pientraukiuose yra stimuliavimo, krūties paruošimo pieno traukimui režimas, bet šiame jis yra ir man tai pasirodė labai naudinga. Kaip ir minėjau, pieną man ištraukti tikrai nėra lengva, tad tiek pieno traukimo pradžioje, tiek eigoje teko pasinaudoti šia funkcija. Pienas gali būti traukiamas skirtingais greičiais, tad kiekviena prisitaiko sau patogų traukimo stiprumą. Panaudojus pientraukį kelis kartus galima matyti, kiek minučių ir kokiu greičiu patogiausia traukti pieną ir užprogramuoti šį greitį. Kitą kartą naudojantis aparatu beliks paspausti vieną mygtuką.

Pientraukis lengvai valomas: baigusi pieno traukimo procesą, išrinkau pientraukį ir nuploviau karštu vandeniu.

Išbandžiau ir rankinį pientraukio variantą – žinoma, čia jau darbo gerokai daugiau, tad rankiniu naudočiausi tik ekstra atveju. Nustebino, kad net ir rankinis pientraukis turi dvi skirtingas traukimo fazes: stimuliaciją ir patį traukimą. Manau,  kad įgudus, rankinis pientraukis man patiktų ne ką mažiau nei elektrinis. Šiuo metu esu atradusi labai man tinkančius elektrinio pientraukio veikimo nustatymus, todėl eksperimentuoti su rankiniu nėra didelio poreikio.

Bendras pientraukio vertinimas 10/10. Nors iki šiol su Lovi produkcija susidurti neteko, dabar jau ketinu pasidomėti ir kitais jų gaminiais.

Neįsivaizduoju, kaip visą pusmetį išsiverčiau be tokio daikto: dabar jis yra (ir bus) naudojamas kasdien. Ypač, kad pieno jau reikia ir košėm paskaninti. Na, o mano žirniuką labiausiai sužavėjo Lovi buteliukas: iš jo dabar geria vandenį ir arbatą.  Buteliukas iš tiesų vertas dėmesio. Kaip teigiama instrukcijoje, jis pagamintas taip, kad išaugotų kūdikio žindymo refleksą. Man patiko pati buteliuko medžiaga - plastikas, primenantis stiklą ir atsparus subraižymams. Patogu ir tai, kad buteliuko dangtelis sugraduotas mililitrais. Buteliuko ir pientraukio talpos indeliai tokie patys, tad surinkusi pieną galiu juos sukeisti.

Tiek pientraukį, tiek buteliuką, drąsiai rekomenduosiu draugėms.

Tokia mano draugystės su Lovi pradžia. Už šią galimybę esu labai dėkinga mamyčių klubo komandai!


27. Feb 2015, 20:57

Žirniui buteliukas tiko ir patiko!