Kaip mes mokinomės ir dar mokinamės daryti ant puoduko.

Kaip mes mokinomės ir dar mokinamės daryti ant puoduko.

23. May 2014, 17:18

 

Kaip mes mokinomės ir dar mokinamės daryti ant puoduko.

Kadangi turiu dvi nuostabias dukras vienai jau pamirštas dalykas mokinimasis ant puoduko, o kitai dar tik kaip sakant pati pradžia.

Tad gal visų pirmą apie didžiąją Guodą.Ant puoduko ji išmoko labai greitai ir be jokio vargo jei buvo apie 2 ar 2.5 metų kai pilnai jau gyvenom be pampersu. O išmokom tai paprastai kadangi giminėj buvo bendraamžis pusbrolis ir jis pirmas pradėjo daryti tad užteko kelis kartus pamatyti kaip jis daro ir panelė norėjo taip daryti, taigi po biški taip ir išmokom o naktinis kėlimasis sisiuko taip pat nebuvo sudėtingas nes porą kartų pasakėm kad nebėra pamperiu ir ji atsikeldavo. Taigi be jokio vargo ir didelių pastangų išmokom viso šio reikalo.

20140523171353-62926.jpg

O su mažąja tai visai kitaip. Sudėtinga pas mus politika šiuo klausimu. :D Pradėjom mokintis nuo 1.6 metų. Bet mum jau ant dienų 3 metai ir mes dar naktim nemokam atsikelti. Pietų miego miegam be pampersu ir nėra jokių bėdų nei karto nėra buvus atsikėlus šlapia. O naktim tai sudėtinga dar miegam su pamperiu, bet jau yra buvę porą kartų atsikėlus jau ir naktį sisiuko, tai galvoju gal jau greitai pralaušim ledus ir galėsim galų gale pamperiu atsisakyti. Kiek gi galima tokia pana, o dar reikia.. Beje kai jau sukako 2 metai tai man jau baisu buvo palike, kad dar nedarom į puodą vaikui tiesiog isterija prasidėdavo kai reikdavo sėsti ant puoduko, ir neašku kodėl ir sesė rodydavo, kaip daro ant puoduko ir draugų vaikas, bet kai reikdavo pačiai tai tiesiog bėdų, bėdos būdavo. Nors negalima taip pat, bet bandydavau papirkti vaiką sakydavau, kad nupirksim ko nori, kad tik man ji pradėtų daryti, bet dėja niekas nepadėjo nei jokie pažadai. Bet tada nupirkom ant tualeto sėdynę tai jau tada po biški ir pradėjom daryti ir sėdynės dėka mes išmokom savo reikalus atlikti į tualetą. Bet kaip ir minėjau dar reikia pralaušti ledus, kad naktim atsikeltu. Ir tada mes jau žengsim dar vieną dideli žingsnį į priekį. ;)

   Tiesiog žinau, kad nors mes jau didelės, bet ateis diena kai mes išmoksim visko ko reikia gyvenime, o dabar džiaugiuosi tuom kuo ji moka. Nes ji beprotiškai protinga mergaitė ant visokiausių užsiėmimų kuriuos mes veikiam kiekvieną dieną ji parodo kokia ji fantastiška. Todėl žinau, kad jau greitai galėsim džiaugtis jos pasiektais pasiekimais, nors iki to laimėjimo teko eiti ilgai ir po mažą žingsnelį. 

20140523171516-70257.jpg

NES - Kiekvienas vaikas yra nepakartojama kūrybinė laboratorija su nežabota fantazija, kurios skrydis beribis ir nesuvaldomas.

Šiais puikias žodžias ir baigiu savo straipsnelį. Ir laikau kumsčius, kad bent iki darželio mes išmoktumėm ir galų gale baigtusi papmersu laikai.. ;)

20140523171603-50830.jpg

Akvilė.

P.S. Mano dukra kategoriškai atsisako pozuoti ant puoduko ar klozeto todėl nei vienos foto nededu, nes neturiu. Negalima vaiko per prievarta priversti pozuoti kai ji atlieka savo gamtinius reikalus. :)

26. May 2014, 08:27

Sveika, mano panelei greitai sukaks keturi metukai, bet vis dar naktimis labai labai retai keliasi ant puoduko😀 miegam su pampersais. O as nematau visiskai jokios problemos, su laiku vaikas susipras. Dienos metu be pampersu kai buvo 1,10 metuku. Pietu miego metu taip pat nereikia. Iki penkiu metuku tai visiskai normalu ir as neprievartauju vaiko, nesikeliu pati naktimis ir tiesiog laukiu kol panele pati susipras