Kaip nepamesti vaikų kelionėje?

Kaip nepamesti vaikų kelionėje?

11. Feb 2015, 07:20 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Žinot, su trimis vaikais keliaujant yra ką veikti :) Mažiausiai bėdų su trijų mėnesių Olivija, nes ji kol kas išlipti iš vežimo negali ir ramiai guli ten, kur palieki. O va su dičkėmis bėdos jau kitos... 

Tik nusisuki, o merginos sugalvoja apžiūrėti netoliese augančią gėlytę ar parduotuvės vitriną, didelėje minioje žmonių pameta iš akių mane ar net nuseka paskui kitus žmones. 

Prieš daug daug metų naršydama užsienietiško interneto platybėse pamačiau specialias SOS apyrankes vaikams, ant kurių užrašomas vardas ir tėvų telefono numeris. Dėl visa ko. 

Todėl prieš išvažiuodama į Tenerifę pradėjau vėl ieškoti tų apyrankių, bet šįkart - Lietuvoje. Ir ką jūs manot? Atradau - lipdukai.eu elektroninėje parduotuvėje jų yra net keletas rūšių! 

20150210101223-37703.jpg

Su lėktuvėliais, mašinytėmis, gėlytėmis, kaukolėmis - mergaitiškų ir berniukiškų SOS apyrankių pasirinkimas pakankamas kiekvieno vaiko skoniui. Šešiametė Smiltė išsirinko gėlytes, o trejų sulaukusi Eleonora - lėktuvėlius. Sulaukę iškart su permanentiniu (tokiu, kuris nenusivalo) rašikliu užrašėme mergaičių vardus ir mano telefono numerį. Žinoma, prirašėme priekyje lietuvišką telefono kodą +370, nes juk ne tik Lietuvoje jas naudosim. Vidinėje pusėje dar įrašiau dukrų ID (asmens) kodus. Na, dėl visa ko :) 

Apyrankės užsisega taip, kad vaikučiai jų patys neatsisegtų ir jos tvirtai laikytųsi. Jos yra pagamintos iš minkšto plastiko, todėl negraužia rankyčių, yra malonios liesti.

Kadangi ispaniškai nekalbame, tai Smiltė su Eleonora išmoko pabaksnoti pirštu į apyrankę ir pridėti ranką prie ausies imituojant skambutį. Vertimas: čia telefonas, kuriuo reikia paskambinti.

Dabar kiekvieną kartą eidamos į lauką dukrytės pasipuošia SOS apyrankėmis, o aš jau nebepergyvenu dėl kiekvieno žygio į viešesnes vietas. Džiugu, kad realiai jų dar neteko išbandyti, bet jeigu ir teks - jau ne taip baisu, kai pasimes. 

Na, o paskutinis privalumas - apyrankių kaina. 4,99 eurai už vaiko saugumą yra daugiau nei maža kaina! 

Rekomenduojame - lipdukai.eu/namams-dovanoms/apyranke-vaikams

11. Feb 2015, 09:51 dikuza

Man irgi pirma mintis apie Norvegija smekstelejo

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 11. Feb 2015, 09:08 dikuza

Dikuza - 😃 😃 😃 Čia kol viena tris sužiūriu, tai visko būna - ir paverkia, ir parėkauja kuri nors - garantuotai jau būtų iš manęs atėmę 😃

11. Feb 2015, 08:21

Norvegijoj pametus nei apyrankės nepadės 😃 (juokauju)
o šiaip geras dalykas manau ir LT kai vaikai paauga ir laksto po kiemus, maža kas nutiktų.....