Kaip paruošti ir saugoti kūdikių maistą

Kaip paruošti ir saugoti kūdikių maistą

01. Jun 2012, 07:30

Kūdikio maistas turi būti tinkamos temperatūros, nes mažylio burna yra labai jautri tiek karštam, tiek šaltam maistui. Be to, kaip laikyti kūdikio maistą, kurio jis nesuvalgė? Apie tai - Milupa ekspertų patarimai.

 

Kokia turi būti tinkama maisto konsistencija kūdikiui?

 

Norint padėti kūdikiui valgyti tirštą maistą, pirmiausia jam reikia siūlyti tyres, kurios pagal konsistenciją primena vaisių kokteilį. Prieš virdamos vaisius ir daržoves nulupkite juos ir supjaustykite gabalėliais.

 

Išvirtas daržoves sutrinkite elektriniu smulkintuvu, jei jo neturite – pertrinkite daržoves per sietelį. Tyrę, jeigu reikia, praskieskite nuo virimo likusiu vandeniu arba mažylio vartojamu pienu. Kai kūdikis pripras prie skystos tyrės konsistencijos, galėsite ją ruošti ir tirštesnę.

 

Kaip paruošti ir saugoti kūdikių maistą?

 

Kūdikio maistas turi būti tinkamos temperatūros, nes mažylio burna yra labai jautri tiek karštam, tiek šaltam maistui. Todėl prieš maitinimą visada būtina patikrinti duodamo maisto temperatūrą. Geriausias būdas tai padaryti – patikrinti nedidelį kiekį riešo vidine puse. Jeigu maistas karštas, palaukite keletą minučių, kol jis atvės.

 

Niekada nemaitinkite vaiko karštu maistu! Daugumą paruošto maisto galima vartoti nepašildžius, tačiau jeigu norite patiekti jį šiltą, užtenka įstatyti stiklainėlį  į indą su karštu vandeniu. Jeigu šildote mikrobangėje, nepamirškite pasirinkti tinkamą temperatūrą, o pašildžiusios maistą atidžiai jį išmaišykite. Taip suvienodinsite skirtingą temperatūrą.

 

Kaip laikyti kūdikių maistą: patarimai

 

Pradžioje Jūsų kūdikis valgys labai nedaug, todėl dalis maisto liks.

 

-visuomet patikrinkite jo galiojimo laiką;

 

-naudokite švarų šaukštelį, kuriuo iš stiklainio į kūdikio lėkštę įdėsite nedidelį kiekį maisto, tuomet užsukite dangtelį ir likusią dalį pastatykite į šaldytuvą iki kito maitinimo (ne ilgiau kaip 48 val.);

 

-jeigu maitinate tiesiai iš stiklainio, likučių palikti negalima, nes į juos jau bus patekę kūdikio seilių;

 

-produktus hermetizuojame vakuuminiu būdu – taip jie išlieka švieži, todėl sudėtyje nėra konservantų. Visi Milupos produktai pagaminti be dirbtinių dažiklių ar skonio stipriklių.

 

Namuose paruošto maisto laikymas

 

-galite užšaldyti maistą sandariame indelyje, bet prisiminkite, kad prieš užšaldant maistas turi atvėsti, kad būtų užkirstas kelias bakterijoms daugintis;

 

-šaldiklio temperatūra turi būti ne aukštesnė kaip -18° C;

 

-naudokite specialius šaldymo indelius arba maišelius ir nepamirškite užrašyti, kas juose yra ir kada buvo pagaminta. Įsitikinkite, kad indeliai tikrai yra švarūs;

 

-prieš naudodamos maistą atitirpinkite ir neužšaldykite atitirpinto maisto likučių antrą kartą;

 

-nelaikykite užšaldžiusios kūdikio maisto ilgiau kaip 3 mėnesius.

 

O tavo mažylis ar jau pasiruošęs valgyti pats? Galbūt dabar pats tinkamiausias metas pasireikšti savarankiškumui? Leiskite jam tai! 

 

 

www.milupa.lt