Kaip paruošti mažylį sėstis ant puoduko ar tualeto

Kaip paruošti mažylį sėstis ant puoduko ar tualeto

23. Jun 2011, 07:30

Prieš tai, kai sodinsite vaikutį ant tualeto ar naktipudžio, reikia pirmiausia jį paruošti šiai naujovei. Prisiminkite, kiek kartų tavo mažylis sekė tave iki tualeto ir stebėjo, kaip atsiplėšiate tualetinį popierių, kaip sėdite, nuleidžiate vandenį, kaip plaunate rankas…

 

Visas šis vaizdas nugulė jūsų vaikučio pasąmonėje, tad tikrai nebus sunku paskatinti ir jį panašiai daryti.

 

Štai keletas patarimų:

 

1.Pradėkite naudoti tokius žodžius, kuriais paprastai kalbate apie tualeto reikalus, pvz, sisioti, kakoti, galite sakyti ir šlapintis, atlikti didelį reikaliuką ar pan. Šiuos žodžius vaikas gali sakyti visur – ir parduotuvėje, ir svečiuose, tad būkite pasiruošę kalbėti tokiais žodžiais, kuriuos girdėdami jausitės patogiai.

 

2.Kalbėkite su vaikučiu, iš kur kakutis ir sisiukas ateina.

 

3.Supažindinkite ir su tuo, kur jis dabar daro sisiuką ar kakutį – į sauskelnes, kas po to nutinka. Paaiškinkite, kad vieną dieną jis darys ant tualeto – ten pat, kaip ir tėveliai.

 

4.Nusivesk vaiką į tualetą, paaiškink, ką ten mamytė ar tėvelis veikia. Leisk vaikučiui atplėšti tualetinio popieriaus ir nuleisti vandenį.

 

5.Kai tavo mažylis pasako, kad padarė į sauskelnes sisiuką ar kakutį, tai pats tinkamiausias signalas mokyti jį viską daryti į naktipuodį ar tualetą. Pagirkite savo atžalėlę, koks jis šaunuolis ar šaunuolė, kad pasakė, ką padarė.

 

6.Jeigu jūs planuojate mažylį sodinti ant puoduko, nusipirkite jį anksčiau, kad būtų namuose ir vaikutis susipažintų su šiuo nauju daiktu.

 

Dar keletas patarimų:

 

Kai jūs jau nutarėte pradėti pratinti vaikutį prie tualeto, galite pradėti viską komentuodami, ką jūs pati darote, todėl mažylis labiau tai suvoks, kai pačiam reikės tai daryti

 

Galite parodyti tam tikrą veido mimiką, kai jums jau prispyrė eiti į tualetą: „Oi man reikia skubėti į tualetą“

 

Kalbėkite paprastais sakiniais, kad jūsų mažylis suprastų – naudokite žodžius „sisioti“ ir „kakoti“.

 

Turėkite knygeles, kur pavaizduoti vaikučiai, sėdintys ant puoduko ar tualeto, ir paaiškinkite savo atžalai, kas ten pavaizduota. Jis norės padaryti taip pat, ką mato paveikslėlyje.

 

Pasiruoškite ir tam, kad jūsų angelėlis gali staiga virsti „ne“ kartojančiu mažyliu. Labai svarbu, kad šiuo mokymo laikotarpiu visuomet skatintumėte mažylį eiti sėstis ant puoduko ar į tualetą.

 


Blogų konkursas – Mokomės „susidraugauti“ su naktipuodžiu

 

Netrukus Lietuvoje: Huggies Pull Ups sauskelnės-kelnaitės pratinantis prie naktipuodžio!

 

logo

 

laurora laurora 24. Jun 2011, 00:04

aciu uz patarimus

23. Jun 2011, 15:27

👍

23. Jun 2011, 13:08

geri patarimai 👍