Kaip pripratinti mažylį valgyti savo kėdutėje ar prie stalo?

Kaip pripratinti mažylį valgyti savo kėdutėje ar prie stalo?

16. Feb 2015, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš Vaidos laiško:

Reikia patarimo - turiu 10 mėnesių labai nuostabų kūdikį :) tik su juo turim vieną mažytę problemą - niekaip neįpratinu vaiko valgyti savo kėdutėje arba prie stalo. Ką tokiu atveju daryti? Valgom kur papuola - ant palangės, prie televizoriaus, kai reklama.

Bandom valgyti prie bendro stalo su tėčiu, bet vis nepavyksta. Pasodintas į kėdutę pasėdi gal 30 sekundžių ir vėliau bando iš jos išlipti. Bandau jį pati mokinti valgyti, galvoju.. gal susidomėjęs pradės po truputį valgyti pats ir tada nusėdės kėdutėje. Iš anksto dėkui už patarimus.

Konsultuoja Tarandės šeimos klinikos šeimos gydytoja Neringa Sakalauskė: 

Mamyte, džiugu, kad Jūsų vaikelis sveikas, puikiai auga. Reiktų pradėti formuoti vaiko mitybos higieną, t.y. maždaug periodiškai valgyti. Šiuo metu Jūsų mažylis labai domisi aplinka, pažįsta pasaulį, kai kada gali stebėti kurį laiką jį sudominusį daiktą.

Pats svarbiausiais dalykas jo valgymo aplinkoje, pvz., virtuvėje, pašalinti kuo daugiau daiktų, kad neblaškytų dėmesio valgant, o dėmesį koncentruoti į valgį.

Gerai darote, kad po truputį leidžiate pačiam bandyti valgyti - tai tik pagerins susidomėjimą valgiu. Suprantama, kad visas procesas užtruks ilgai, tačiau Jūsų išradingumas ir kantrybė tikrai duos vaisių.

Sėkmės.

Ekspertai

Neringa Sakalauskė

Šeimos gydytoja, neringa.sakalauske@kraujotyrimai.lt
Neringa Sakalauskė in-vecaku-skola