Kaip rengti mažylius rudenį: stilistės patarimai

05. Oct 2016, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mums, tėvams, reikia pagalvoti apie gausybę mažylio garderobo aspektų, jei norime suformuoti jį tinkamai - ir apie patogumą, kurio visi linkime savo vaikams, ir apie praktiškumą, ir apie grožį.

Kaip visa tai suderinti? Mamyčių klubui pataria dviejų vaikų mama ir žinoma stilistė Agnė Gilytė.

Mažylio garderobas svarbus jau nuo pirmųjų jo gyvenimo dienų. Tačiau ypatingai svarbus jis pasidaro tuomet, kai vaikas pradeda lankyti darželį. Juk mes, tėvai, kiekvieną rytą ruošdami vaikutį visai dienai turime apgalvoti itin daug detalių, kurios bus svarbios mažylio pirmuosiuose žingsniuose vis augančio savarankiškumo link.

Jei norėtume tik aprengti vaikutį, būtų gal ne taip ir sudėtinga, bet mes, mamos, neretai išsikeliame sau ir didesnių užduočių. Atskubėjusios į parduotuves su savo mylimukais stengiamės ne tik įgyvendinti visus savo užsibrėžtus tikslus, bet ir į vaikų nuomonę atsižvelgti. 

Mergaičių rudeninis garderobas

Tam, kad ryte mažiau stovėtume prie veidrodžio svarstydami, ką ir su kuo suderinti, stilistė Agnė Gilytė pirmiausia rekomenduoja iš anksto nusimatyti derinukus, kurie jums atrodytų tinkami. Juos pasidėlioti mintyse reiktų dar išsiruošiant į parduotuves.

20161011132257-87418.jpg

Kaip tikina stilistė, mes, suaugusieji, dažniau esame pratę prie juodo, pilko, rūškano rudens, tačiau vaikų drabužių spintose labai daug spalvų. Pagrindinės spalvos "atkartoja" rudenį - tai garstyčių geltona spalva, prigesinta raudona, joms kontrastuojanti violetinė ir mėlyna.

"Mane kaip stilistę ir mamą labai džiugina, jog yra ir šviesių spalvų. Gal, sakysite, tai nepraktiška, bet labai gražu ir vaikų žaidimams tai netrukdo. Mergaitėms labai gražu pastelinė spalva, kurią rudenį galima derinti tiek su šviesesniais drabužėliais, tiek su ryškiais arba margais", - patarė A.Gilytė.

20161011132320-58031.jpg

Mažoji Gundė dažniausiai prašosi aprengiama suknelėmis. Ir tokį jos norą gan paprasta įgyvendinti keliais sprendimais, kurie leis jai jaustis ir šiltai ir patogiai ir puošniai. 

Stilistė Agnė prisipažino, jog jai patinka praktiškumas, o kartu mėgstanti flirtuoti su mada ir su stiliumi, todėl jai labai įdomu derinti tai, kas, atrodo, nesuderinama. Pavyzdžui, "sunkų" žieminį baltą megztinį galima derinti su taškuota suknele ir dar užmauti mergaitei tampres, nors iš pirmo žvilgsnio jums gali pasirodyti, kad nelabai tinka. Bet kaip tikina stilistė, taip sudėlioję pamatysite linksmą, vaikišką ir patogų, madingą komplektuką :)

Na o jei nusimatys darželio ar kokia kita šventė, stilistė Gundei ir kitoms mažoms princesėms primena, jog pūstos suknelės savo aktualumo nepraranda niekuomet.

Berniukų rudeninis garderobas

Mažųjų kavalierių garderobą rinkti galime pradėti nuo kelnių. "Esu dviejų berniukų mama, tad labai gerai žinau, kaip svarbu patogumas. Jie nuo dvejų-trejų metų viską nori daryti patys, todėl labai svarbu mažiems vyrukams išrinkti tokias kelnes, kurios turėtų pagrindines savybes - patogus juosmuo, minkšti audiniai ir fiksavimas apačioje", - patarė stilistė.

20161011132351-35326.jpg

Ar girdėjote apie taip vadinamą svogūno sluoksniavimo principą? Pasak Agnės, vaikams jis ypatingai tinkamas. Beje, panašų sluoksniavimo principą stilistė siūlo prisitaikyti ir maukšlinantis kepures ant galvos.

Surinkti drabužėlius vaikams yra pusė darbo. Kita pusė – visa tai pamatuoti sutikrinant dydžius ir patogumą. Mažųjų nenorą nusirengti jiems parinktų rinkinukų priimame kaip teigiamą įvertinimą, kaip tikrų tikriausią komplimentą.

Spalvingo rudens!

20161011131744-20248.jpg