Kaip sukurti saugią aplinką 1 metukų mažyliui?

Kaip sukurti saugią aplinką 1 metukų mažyliui?

14. Oct 2012, 00:00

Dabar Jūsų vaikas mokosi vaikščioti, todėl turite būti dar budresni. Jums nepavyks jo sulaikyti ir to daryti nereikia. Tinkamai sutvarkykite aplinką ir galėsite be baimės stebėti jo žygius.

 

Pataria Vilniaus miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Ala Cholopova.

 

Kaip sukurti saugią aplinką 1 metukų mažyliui?

 

PATARIMAI:

 

-Mažylio lovytę statykite toliau nuo lempų, žaliuzių, laidų ir įrėmintų nuotraukų, kad vaikas negalėtų jų pagriebti. Atitraukite lovelę nuo baldų, kuriais jis naudodamasis galėtų išlipti iš lovytės.

 

-Jūsų vaikučiui patinka varstyti duris. Saugokite jo pirštukus!

 

-Neleiskite mažyliui artintis prie elektrinių virtuvės prietaisų, žoliapjovių ir kitų įrenginių.

 

-Vienmečiai vaikai gali pabandyti ropštis į viršų laiptais arba žemyn jais. Laiptų viršuje ir apačioje įrenkite vartelius.

 

-Daugelis naminių ir laukinių augalų yra nuodingi. Pasikonsultuokite su patyrusiais sodininkais, kokių augalų nereikėtų auginti namuose ir sode.

 

-Pasirūpinkite, kad visi langai būtų tvirtai uždaryti. Galite įtaisyti langų fiksavimo įtaisus, kad vaikas neatidarytų lango ir neiškristų.

 

-Dviračiu mažylį vežkite tik su šalmu.

 

-Kai namuose lankosi svečių, jų rankines ir lagaminus, kuriuose yra vaistų ar kitų pavojų mažyliui galinčių sukelti daiktų, padėkite taip, kad vaikutis nepasiektų.

 

Saugokime savo mažylius!