Kaip supažindinti mažylį su atvirais vandens telkiniais?

Kaip supažindinti mažylį su atvirais vandens telkiniais?

10. Jul 2012, 07:00

 

Kokiame amžiuje ir kaip geriau supažindinti mažą vaiką su atvirais vandens telkiniais?

 

"Mamin klub" plaukimo trenerės Evitos Sproge patarimai:

 

1.Su vandeniu ir plaukiojimu mažylį galima pradėti supažindinti jau nuo gimimo. Tačiau į atvirus vandens telkinius naujagimio, kūdikio dar nereikia leisti pirmiausia dėl higienos, o antra – dėl vandens temperatūros, nes jūros, ežero vanduo jiems dar yra pakankamai šaltas.

 

2.Jei gydytojas leido ir vaikas yra sveikas, jau nuo metukų amžiaus jis gali pradėti maudytis ežere ar jūroje.

 

3.Geriausia su plaukiojimo technika susipažinti baseine, tad tėveliai su mažyliu turėtų pradėti ne nuo atvirų vandens telkinių, o nuo baseino.

 

4. Atviruose vandens telkiniuose galima vaikučius pradėti mokytis plaukioti nuo ketverių metų amžiaus.

 

5.Traukiant prie vandens su vaiku, reikia laikytis saugumo taisyklių. Mažiems vaikams naudokite maudymosi ratus, kurie prisisega. Vyresniems vaikams užmaukite specialias pripučiamas „alkūnes“, jas tegu vaikas turi net ir būdamas krante.

 

Mokyti vaiką plaukti reikia palaipsniui. Pradedame nuo teorijos jam suprantama kalba, pvz. žmonės eina maudyti, nes tai gerai, nereikia vandens bijoti ir pan. Po to reikia pasitreniruoti ant žemės (taip judiname rankytes kaip šuniukas, kaip varlytė ir t.t.)

 

Tik tuomet galima eiti maudytis. Apie plaukiojimą galima kalbėti tik tada, kai vaiko kūnas ir galva vandenyje, jei galva pakelta, įtempti kaklo ir nugaros raumenys – taip negerai.

 

Kai mokinate plaukti, reikia mokyti ir teisingai kvėpuoti – iškvėpimas ir įkvėpimas, lėtai, ramiai, kojos atpalaiduotos, o pirštai ištempti.

 

Dažnai, kaip sako trenerė, tėvai vaikus moko plaukti paskubomis ir neteisingai, tad jei turite galimybę, atveskite vaiką pas plaukimo specialistą.

 

Atminkte, kad saugumas vandenyje – visų svarbiausia!

 

Eidami maudytis, pasiimkite kartu HUGGIES® Little Swimmers®!