Kaip susergama bronchitu?

Kaip susergama bronchitu?

17. Sep 2016, 06:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kartais viršutinių kvėpavimo takų infekcija nepraeina lengvai ir be pasekmių, neretas atvejis, kai vaikas suserga bronchitu.

Dažnai prasideda nuo slogos 

Dažnas atvejis, kai bronchitas prasideda nuo slogos ar virusinės viršutinių kvėpavimo takų infekcijos. Iš pradžių mažyliui bėga sloga, peršti gerklytę, o galų gale atsiranda ir sausas kosulys. Tai gali būti ir trečia, ir ketvirta – šešta diena nuo slogos pradžios.

Ligai įsibėgėjus atsiranda karkalai, dusulys, pagreitintas ir sunkus kvėpavimas, švokštimas. Jeigu vaiko organizmas nepajėgus susidoroti su virusais, pažeistose gleivinėse pradeda daugintis bakterijos, ir infekcija nuslenka į apatinius kvėpavimo takus.

Kosulio priepuoliai

Sergantis vaikas kosėja ne tik dienomis, bet ir naktimis, gali atsirasti bronchų spazmai. Tokie „kosulio priepuoliai“ vaikams yra būdingi. Ligoniui galima duoti bronchus plečiančių ir atsikosėjimą skatinančių vaistų, taip pat labai svarbu gerti daug skysčių. Kai kuriems vaikams padeda ir specialūs šildantys tepaliukai, kuriais tepami padukai, krūtinė, nugara, tačiau pasitaiko atvejų, kai vaikas yra alergiškas kuriai nors sudedamajai vaisto daliai, ir tai išprovokuoja alergiją.

Tačiau tokios gydymo priemonės nepadės, jei vaiko imunitetas silpnas, liga vystosi toliau, vaikas karščiuoja. Kyla pavojus, kad liga plis į plaučius, todėl gali būti skiriami antibiotikai. 

Dažniausiai serga 3 -5 metų vaikai

Kuo vaikas didesnis, tuo rečiau serga bronchitu. Ypač dažnai serga 3 – 5 metų vaikai. Augant imunitetas stiprėja, virusinių kvėpavimo takų ligų mažėja.

Pastebėta, kad dažnai bronchitu serga atopiniu dermatitu besiskundžiantys mažyliai, taip pat tie vaikai, kuriems nustatyta alergija (šienligė, astma). Dažnai šia liga besiskundžiantys vaikai turi būti konsultuojami dėl tonzilių ir adenoidų, kartais jie yra padidėję, sudaro sąlygas dažnoms infekcijoms, ir gali būti gydytojų rekomenduoti pašalinti.  

Ar Jūsų mažyliai yra sirgę bronchitu? Ar išvengėte antibiotikų?

floryte floryte 17. Sep 2016, 12:40

O taip, esam sirgę bronchitu. Ir tie kosuliai yra mūsų dukrytės dažni palydovai. Jau kai prigriebia, sukyla sunkiai numušama temperatūra ir be antibiotikų - niekaip. Ir dabar ligoninėje linksminamės☹ Būtinai reikės konsultuotis dėl adenoidų. Gal tai išties yra priežastis dažno mūsų neišsikapstymo is paprasto kosuliuko ir slogos?..