Kaip tinkamai prižiūrėti puodukus?

Kaip tinkamai prižiūrėti puodukus?

24. Aug 2015, 06:30 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Juo vaikučiai naudojasi kiekvieną dieną ir dažnai puodukas net perleidžiamas broliui ar sesei, todėl šiandien kalbamės itin svarbia tema - kaip jį prižiūrėti? 

Kaip plauti?

Natūralu, jog po kiekvieną kartą po pasinaudojimo jį būtina išplauti. O jeigu norite palaikyti švarą - darykite tai su muilu. Iškart išplaukite puoduką ir padėkite jį į vietą, kad kai tik vaikutis užsinorės - galės pasinaudoti švariu puoduku.

“Unitazas ir puodukas visada turi būti švarūs. Nereikia ypatingai kaskart šveisti ar dezinfekuoti, bet mažyliui turi būti malonu ten sėdėti. Puoduko turinį galite išpilti su vaikučiu ir jam leisti paspausti nuleidimo mygtuką. Tačiau nepamirškite, kad nuleidimo garsas gali išgąsdinti kai kuriuos vaikus. 

Žinoma, visi dezinfekavimo ir valymo darbai turi būti atliekami suaugusiųjų”, - teigė fizioterapeutė Liga Baronė-Tamovicha. 

Kada būtina dezinfekuoti puoduką?

Darželiuose ir kitose ikimokyklinėse įstaigose, kur yra mažų vaikučių, dezinfekcija turi būti atliekama ne rečiau kaip kartą per savaitę, nes neaišku kuris vaikas pasinaudojo kokiu puoduku. O kada dezinfekuoti namuose?

  • Kai vaikas serga skrandžio sutrikimais;
  • Kai vaikui virusinės ligos;
  • Kai mažylis turi kirminų;
  • Kai apsilankė kitų vaikų ir pasinaudojo puoduku;

Po visų šių išvardintų atvejų puoduką išplaukite ne tik vandeniu ir muilu, bet ir specialiu valikliu, kuriame yra dezinfekuojančių priemonių - pavyzdžiui chloro. 

SVARBU!

Pirmiausia prieš dezinfekuodami puoduką būtinai įsitikinkite, kad vaikutis nėra alergiškas dezinfekavimo priemonėms. 

Antra, visada išplovę priemonėmis puoduką ir nuvalykite sausai!