Kaip žinoti, ar kūdikis suvalgo per daug?

Kaip žinoti, ar kūdikis suvalgo per daug?

12. Aug 2014, 11:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kiek kūdikis turi suvalgyti pieno mišinuko, kad ateityje neturėtų svorio problemų?

Iš mamos laiško:

Mano mažyliui tik – 11 savaičių, o sveria 7,160 kg , ūgis 60 cm. Jis gimė 3 savaitėmis anksčiau. Jo svoris buvo 3,420 kg gimimo metu, turėjau skubią neplanuotą Cezario operaciją. Davė skatinamųjų ir vaikučio širdutė ėmė stoti. Man neramu, ar tai normalu, kad reguliariai priauga svorio ir tiek daug sveria būdamas 11 savaičių?

Ar turiu prašyti, kad patikrintų mane dėl diabeto save ir kūdikį? Jį maitinu „Aptamil Easy Digest“ mišinuku, valgo kas 3-4val po 80-100ml. Iki 9 savaičių valgydavo po 120-150 ml kas 2 val, buvo labai alkanas vaikas. Dabar miega po 4-6 val., pabudęs suvalgo tik 80-100 ml.

Ar gali būti poveikis nuo „Ranitidine“ išrašytų vaistų, nes turi stiprią skrandžio rūgštį, atpildavo arba išvemdavo su šviežiu kraujuku, kai buvo 3 savaitės. Vartojame iki šiol vaistuką. Nerimauju.

Atsako šeimos gydytoja Rasa Katkevičienė:

Mama labai gražiai ir išsamiai aprašė situaciją. Galiu nuraminti, kad geras apetitas yra geros kūdikio sveikatos rodiklis.

Kūdikis nuo gimimo iki 6 savaičių turėtų per parą gauti 1/5 savo svorio mišinuko, t.y. Jūsų atveju – apie 700 g/ parai. Na, mažylis suvalgė, žinoma, gerokai daugiau.

Vis dėlto nereikėtų labai viršyti suvalgomo maisto kiekio, nes tokiu būdu pertempiamas skrandukas. Aš manau, kad būtent dėl to Jūsų kūdikis ir atpylinėjo.

Jūs maitinate dirbtinai, todėl yra pavojus permaitinti – tai ateityje gali sąlygoti didelę kūno masę. Ką tokiu atveju daryti? Paieškokite sotesnio mišinuko, o kai sulauksite 3 – 3,5 mėnesio, įveskite tirštesnį maistą – košę.

Sėkmės.