Karoliuką bandysime pratinti miegot be sauskelnių

Karoliuką bandysime pratinti miegot be sauskelnių

27. Feb 2013, 11:00

Mūsų diena prasideda nuo rimtos kovos, kadangi sūnelis miega dar su sauskelnėmis ir labai sunkiai su jomis atsisveikina.

 

Tiesą pasakius, net nesuprantu kodėl, kadangi jas nuėmus, nebelieka jokių rūpesčių, labai ramiai sėdim ant puoduko, atliekam visus gamtinius reikaliukus ir šiaip dažniausiai Karoliukas laksto namie nuogutis.

 

Tačiau pats procesas užtrunka ganėtinai ilgai ir mane laaaaaabai vargina. Pirmiausiai bandau susikalbėti gražiuoju, tačiau sūnelis visuomet stengiasi kuo greičiau užsidėti kokius nors rūbelius, kad aš nenuimčiau sauskelnių.

 

Nerėtai viskas vyksta iki ašarų, kritimo ant grindų ir panašių dalykų.

Bet per tiek laiko, kai tapau mama, aš jau išmokau kantrybės, ir galiausiai aš pasiekiu savo tikslo. VALIOOOO!!! Taigi, vėliau mažylis mėgaujasi laisve ir laksto nuogut nuogutėlis. Kai tik užsimano ant puoduko, prieina prie puodo ir išgirstu kažkokį garsą, net nemoku paaiškinti kokį, tiesiog išgirstu ir žinau, kad jau mano Karoliukas pasiruošęs sėsti ant puoduko.

 

Na, praeitą savaitę pas mus buvo ir keletą dienų, kai mano sūnelis lakstė namuose nuogas, tačiau visiškai nesiprašė ant puoduko, tiesiog padarydavo ant grindų.

 

Net nežinau, kaip vertinti tai, tačiau aš jo nei bardavau, nei gaudavo per užpakalį, tiesiog duodavau jam skuduriuką, kad pats išvalytų, tuomet pasakydavau, kad negerai pasielgdavo, parodydavau į puoduką ir sakydavau, kad visus gamtinius reikaliukus atliekam ant jo. Tuomet Karoliukas atsisėsdavo ant puoduko ir viskas. Ir vėl ramu.

 

Dažniausiai prieš pietų miegelį mes einame į laukutį. Tuomet užsegame ir sauskelnes. Visų pirma, kai pas mus būna tokių avarinių dienų, nemanau, kad mano sūnelis jau pasiruošęs parodyti man, kad nori ant puoduko, o antra, kadangi dabar žiema, tai būtų ganėtinai rizikinga, jeigu sūnelis prisisiotų, tai labai greitai peršaltų.

Grįžę iš lauko, nusirengiam ir dažniausiai Karoliukas pasiprašo ant puoduko. Kadangi šiuo metu naudojame Huggies "triusikėlius", labai greitai juos numauname ir atliekame gamtinius reikaliukus ant puoduko.

 

Tuomet valgom ir vėl išdykaujame.

Kai ateina pietų metas, užsimauname sauskelnes. Dažniausiai tai būna ganėtinai lengva, kadangi Huggies sauskelnės yra su Karoliuko mėgstamiausiais piešinukais - Mike Pūkuotuku arba Tigriuku.

Kaip ir minėjau, sūnelis naktį irgi miega su sauskelnėmis. Manau, nereikia niekur skubėti, iš pradžių reikia išmokti atlikti gamtinius reikaliukus visomis dienomis, kad beveik nepasitaikytų "avarinių" dienų, o tada bandysim pratintis miegot be sauskelnių per pietų miegelį.

 

Kai išmoks miegot be sauskelnių per pietus, bandysim pratintis ir naktį. Pratinimas prie puoduko yra ganėtinai ilgas, tačiau reikia apsišarvuoti kantrybe ir padėti Karoliukui, juk kas kitas, jeigu ne aš?

 

Viktorija ir Karoliukas

 

Huggies Pull ups dienoraštis: trečioji užduotis

 

TREČIOJI SAVAITĖ

O dabar laukiame pasakojimo apie tavo mažojo „mokinuko“ dienos režimą: papasakok apie kasdienę dienotvarkę, kaip jis mokosi sėdėti ant puoduko, kokia jo reakcija, nuotaikos, kaip jūs einate pasivaikščioti – su sauskelnėmis ar jau be jų, kaip yra naktimis – ar jis keliasi ant puoduko ar vis dar su sauskelnėmis ir pan.

 

Papasakok, kas sunkiausia tau ir mažyliui. Dalinkis patirtimi girdama mažylį ar nusivildama, kai nepavyksta norimas rezultatas. Gali parašyti savo patarimus iš asmeninės patirties, jei turi klausimų – ir juos parašyk.

 

4

 

Kaip siųsti blogą?

 

Pasakojimą su vaikučio nuotrauka siųsk paspaudus portale esantį mygtuką „Tapk Mamyčių klubo autoriumi“

 

 

Trečiąjį blogą gali atsiųsti iki kovo 1 dienos (imtinai).

 

 

Mažyliai, sėkmės pratinimosi prie puoduko Mokykloje!

 

20121114105412-36401.jpg


27. Feb 2013, 17:47

pas mus ir tas pats periodas neseniai buvo ir persilauzem 😀pavyks ir jums😉

27. Feb 2013, 12:17

saunuolis Karoliukas 😀