Karoliuko pratinimas prie puoduko - labai sėkmingas!

Karoliuko pratinimas prie puoduko - labai sėkmingas!

08. Mar 2013, 12:26

Prisipažinsiu, jog mūsų pratinimas prie puoduko prasidėjo gana netikėtai, bet sėkmingai ...tfu tfu tfu.

 

Vieną dieną pas mus svečiavosi net dvi močiutės ir Karolis atliko savo gamtinius reikaliukus būtent ant puoduko.

Žinokite, nuo tos dienos pastebėjau jo susidomėjimą puoduku ir nutariau jam šiek tiek pagelbėti. Stebėjau savo sūnelį ir, jeigu tik pamatydavau kokius nors ženklus, iškart pasiūlydavau sėstis ant puoduko, Karoliukas mielai priimdavo mano pagalbą.

Tiesą pasakius, pradžia buvo labai smagi, kurį laiką jokių avarijų ir net nereikėjo nieko papildomai daryti arba prisigalvoti, tiesiog atėjo laikas ir mes nepraleidome pasitaikiusios progos.

 

Žinote, kiekvienas vaikas yra unikalus, tad kas tinka vienam, visiškai gali netikti kitam. Aš auginu porelę, dukrytę pradėjau sodint gal kokių 8-9 mėn., tačiau ji ypatingo susidomėjimo nerodė. Aš vis bandžiau ir bandžiau, kol galiausiai ji išvis atsisakė sėdėti ant puoduko, tuomet padarėme gana ilgą pertrauką ir....atidėjome sodinimą ant puodo net iki 2-2,5 metų.

 

Taigi, turėdama tokios karčios patirties su sodinimu ant puoduko sūnelio aš visiškai neverčiau ant jo sėstis. Iš pradžių supažindinau jį su puoduku. Mūsų pirmas puodukas buvo visai mažas, kad sūneliui būtų patogu ir jis jokiu būdu į jį neikristų.

Karoliukui paaugus, mes pakeitėme mažą raudoną puoduką į šiek tiek didesnį bei įdomesnį, su piešinuku.

Tad sodinimas ant puoduko tapo dar malonesnis, juk jis ne šiaip sėsdavosi ir atlikdavo savo gamtinius reikalus, jis ateidavo į svečius pas delfiną. Taip, būtent delfinas yra nupieštas ant mūsų antrojo puoduko.

Žinote, aš leidau Karoliukui savaip susipažinti su puoduku, leidau jam nešioti tą puoduką ant galvos, nešioti rankoje, sėstis kada panorėjęs, žodžiu, turėjo praeiti tam tikras laiko tarpas, kol Karoliukas galiausiai įsidrąsino ir atsisėdo atlikti savo gamtinių reikaliukų.

 

Mes niekur neskubėjome, nieko nedarėme per jėgą ir mūsų rezultatais bei pasiekimais aš esu daugiau negu patenkinta. Per visą mėn. sūnelis naudojo sauskelnes tik pietų ir naktiniam miegui, dar kai išeidavom iš namų, o kitu metu jis būna arba nuogas, arba su šortukais ir dažniausiai pasiprašo ant puoduko.

 

Žinoma, būna ir mažų avarijų...arba net visų avaringų dienų, tačiau net ir tuomet aš jo nebaru, tiesiog ramiai paaiškinu, kad taip daryti negalima, reikia atlikti savo gamtinius reikaliukus ant puoduko. Tuomet duodu jam skudurą, kad jis pats išvalytų ką pridirbęs. Manau, tai yra geriausia pamoka. Žinoma, šiuo metu, kai Karoliuko sesutė sirguliuoja ir nelanko darželio, tai ji yra didžiausia paskata sėstis ant puoduko.

 

Ji ne tik rodo jam pavyzdį, bet labai dažnai prieina ir paklausia:"Karoli, gal tu nori ant puoduko? Ar tau padėti?" Ir labai dažnai aš pastebiu, kad jis jai pasiduoda, leidžia pasodinamas ant puodo ir atlieka savo gamtinius reikaliukus. Jis taip pat mėgsta viską atkartoti, tad kai mano dukrytė Gabytė sėda ant puoduko, jis atbėga iš paskos ir sėda šalia. Ne tik atsisėda, bet ir atlieka, kas jam priklauso.

Taigi, mūsų draugystė su puoduku yra tikrai stebinančiai maloni ir sėkminga. Žinoma, kartais reikia ne tik pastėbėti Karoliuko skleidžiamus signalus, bet ir paskatinti jo domėjimąsį puoduku, juk mano mažyliui greitai viskas atsibosta, ir jis nori naujovių.

 

Tuomet, kai Karoliukas atsisėda ant puoduko, aš jam duodu mėgstamą žaisliuką, mėgstamą knygutę, užkloju, jeigu šalta...darau viską, ką tik jaučiu, kad reikia tuo metu padaryti. Aš - jo mama ir daugelį dalykų jaučiu tiesiog intuityviai.

Be to, kai sūnelis atlieka savo gamtinius reikaliukus ant puoduko, neskubu pati visko sutvarkyti, leidžiu jam pačiam. Karoliukas labai mėgsta išnešti puoduką į tualetą.

Žinote, jis su dukryte kartais ir pasipyksta dėl to, kas neš puoduką, arba nuleis vandenį unitaze. O visai neseniai Karoliukas susipažino ir su tualeto treniruokliu.

Ar esat apie tokį girdėję? Kai mano dukrytė ilgą laiką buvo atsisakiusi sėstis ant puoduko, mes jį nupirkome, ir jai tas treniruoklis patiko žymiai labiau nei puodukas.

 

Sistema labai paprasta - uždedi tą treniruoklį ant paties unitazo ir vaikas gali pats užlipti, atsisėsti ir atlikti savo gamtinius reikaliukus. Ši draugystė net ir savarankiškumą skatina. Šiuo metu Karoliukas sėkmingai draugauja ir su puoduku, ir su tualeto treniruokliu.

Aš esu be galo laiminga ir tikiu, jog pamažu mes visiškai atsisakysime sauskelnių, tuo labiau, kad artėja šilti orai, bus galima leisti sūnelį nuogutį ir laukan.

 

Ačiū visoms už palaikymą, dėmesį ir, žinoma, didžiausias AČIŪ MK už sauskelnes (jos dar pakeliui, bet kai Karoliukas taip gražiai draugauja su puoduku, visai nesupykčiau, kad jam visai jų neprireiktų)

 

Mama Viktorija ir jos sūnelis Karoliukas

 

KETVIRTOJI SAVAITĖ (penktadienis - paskutinė diena)

 

Šią savaitę papasakok apie pagalbines priemones, kurios padeda pratintis ir susidraugauti su puoduku, pavyzdžiui, sauskelnės-kelnaitės Huggies® Pull Ups®, dainos, knygutės, paveikslėliai, užlipdyti ant sienos, kur stovi puodukas, gal kalendorius, kuriame žymite apie mažylio pasiekimus ar nepasisekimus, ir daugelis kitų būdų, kaip padėti vaikučiui įprasti sėdėti ant puoduko ir ten atlikti visus reikaliukus.

 

Šiame bloge apibendrink patirtį apie tai, kaip per tą mėnesį sekėsi vaikučiui pratintis prie puoduko, padaryk išvadas. Parašyk visus pliusus ir minusus iš savo patirties, ką reikėtų daryti, o ko nelabai – tai padės kitiems tėvams geriau orientuotis šiame nelengvame procese.

 

4

  

Mažyliai, sėkmės pratinimosi prie puoduko Mokykloje!

 

20121114105412-36401.jpg

08. Mar 2013, 14:51

pas mus tas pats,gal del to kad namuose silta labai 😃 vasara prie namu nuogas laksto 😃 jug ne mieste gyvename 😃 tai ir priprato 😃

08. Mar 2013, 14:46

tai jo, uztat lb daznai net negaliu fotkint, vis iskyla nereikalingos detales😉😃 pas mus buna problemu, kai kas nors i svecius atvaro, dar dukryte galima ikalbet apsirengt, o jau suneli tai vaje vaje....nudistai auga😃

08. Mar 2013, 14:45

vo matai kaip fainai😀

blogietee blogietee 08. Mar 2013, 13:59

😃 Užtat kiek skalbimo miltelių susitaupo 😃

08. Mar 2013, 13:38

o dėl treniruoklio tai man jie tokie keisti, primena žmonių su negalia tuoletus 😀 kur tokie spec būna, ir man jie būtų nepatogūs, nes nebūtų kur vonioj praeiti

08. Mar 2013, 13:35

nu jo čia ne tu viena tai pastebėjai, plikšiai 😃

08. Mar 2013, 13:25

Labai grazios foto😀 toks jausmas,kad vaikai pastoviai nuogi laksto 😃

08. Mar 2013, 13:18

austeja prisiziurejusi tiek nuotrauku,nusprende kad ir jai laikas ant puoduko is naujo 😀