KARTAIS SKAUDAMAI GERKLEI PADEDA LEDAI...

KARTAIS SKAUDAMAI GERKLEI PADEDA LEDAI...

12. Oct 2014, 01:16 jaldija jaldija

Nesame mes sirgaliukai, bet ir mums kartais tenka gydytis skaudančias gerklytes.
Ką mes darome?
Geriame daug skysčių – nešaltų ir nekarštų, gali tai būti arbatėlės, gali būti sultys, ar net paprastas vandenėlis. Tikslas nuolat drėkinti išburkusius ir išsausėjusius gerklės audinius.
Skalaujame  įvairiomis priemonėmis. Mūsų išbandyta:
Skalavimas   ramunėlių  arbata. Šaukštas ramunėlių užpilamas litru karšto vandens, paliekamas  pritraukti ir skalaujama gerklė kas kelias valandas.
Skalavimas druskos ir sodos tirpalu .Stiklinei šilto vandens reikalingas šaukštelis druskos ir šaukštelis sodos. Šiuo tirpalu gerklė skalaujame kelis kartus per dieną. 
Skalavimas česnakų antpilu. Sutrinama  2–3 česnako skilteles, užpilama stikline verdančio vandens, uždengiama  ir paliekama  valandą nusistovėti, paskui nukošiama. Gerklė skalaujama  šiltu antpilu keletą kartų per dieną.

Bet tiesą pasakius skalauti gerklių mano vaikai labai jau nemėgsta, nors ir gerokai ūgtelėję, todėl mes daugiausiai naudojame kompresus.
Jei suaugusiems naudojami spiritiniai kompresai, ir jie yra tikrai veiksmingi. Vaikams niekada tokių nedėdavau, nes ir nedidelis kiekis alkoholio per odą gali patekti  į vaiko organizmą.
O esam išbandę druskos kompresus
 kai pašildyta druska vyniojama į skarelę (man patogu ilga kojinė) tada dadama ant kakliuko, ir vėl sluoksniuojama; skarelė su druska.plėvelė, vata ir vėl skarelė prilaikanti kompresą.
O labiausiai mes praktikuojame kopūstlapį ir medų.
 Kartais medutį užtepame ant kopūstlapio, dedama ant kakliuko ir šiltai aprišame. Kartais dedame tik vieną kopūstlapį, prieš tai jį pamirkę šiltame vandenyje. Kompresą sluoksniuojame taip – kopūstlapis (gali būti suteptas medumi, gali būti be jo), politileninė plėvelė, marlės ar vatos sluoksnis ir skarelė prilaikanti kompresą.
Taip pat praktikuojame kakliuko aprišimą vilnoniu šalikėliu.
Ir dar turime vieną savitą gerklės gydymo būdą. Pasakišką – kai sublizga vaikų akys pamačius ką sūlo mama vietoj vaistų. Gal kam nors tai atrodys pasibaisėtina, bet mums tai ypač veiksminga. Taip taip veiksmingą, gal ir ne gijimo prasme, bet kaip veiksnys, kuris  nuima nemalonius pojūčius. Aštrų gerklės skausmą sumažina ledų laižymas. Ir gardu, ir smagu ir veiksminga. Tai taip pat kaip priemonė vėsinti ir drėkinti išsausėjusius gerklės audinius.
Šią priemonę naudoju pati, duodu ir vaikams nuo pat mažens. Ledus laižome palengva, nerydami dideliais kąsniais, beje šis „vaistas“, kaip ir visi kiti turi būti griežtai dozuojamas.
O kur dar geros emocijos mažam ligoniukui? Gera nuotaika, nemažas žingsnis pasveikimo link...
20141012011458-42742.jpg 

Gintarep Gintarep 13. Oct 2014, 21:47

ooooo, ir Jus leduciais gydotes 😀 🌷👍