Karvės pienas, saldainiai ir kiti vaikų sveikatos žudymo įrankiai

Karvės pienas, saldainiai ir kiti vaikų sveikatos žudymo įrankiai

03. Nov 2014, 08:16 Mamyčių klubas Mamyčių klubas


Lapkričio 10 dieną į Lietuvą atvykstantys Ukrainos mokslininko B. Bolotovo mokiniai, gydytojas onkologas Jurij Šulga ir gydytojas gastroenterologas Dmitrij Naumov penkiuose Lietuvos miestuose susitiks su mamomis ir kalbės apie vaikų sveikatos grėsmes. Jie užsiminė, jog didžiausių kenkėjų sąrašo pirmojoje vietoje yra karvės pienas.

Lapkričio 10 d., 10 val. BNS konferencijų salėje vyks paskaitų ciklo „Kaip nesusirgti ir gyventi be vaistų“ pristatymas visuomenei. Konferencijoje dalyvaus Sveikatos žurnalistų asociacijos pirmininkė Daiva Ausėnaitė, chemikas, gydytojas onkologas Jurij Šulga (Ukraina, Kijev), gydytojas gastroenterologas Dmitrij Naumov (Ukraina, Vinica) bei Sąmoningų mamų bendruomenės įkūrė Giedrė Veličkienė.

„Be to, kad karvės fermose yra kemšamos hormonais, antibiotikais, jos dar yra melžiamos 365 dienas per metus – taip gamtoje nebūna. Ką gali duoti tokia nuolat išnaudojama karvė? Tie hormonai ir antibiotikai – tai peilis berniukų vaisingumui. Jau dabar matom, kad dėl to, jog poros negali susilaukti vaikų, vis dažniau „kalti“ būna vyrai. O jus paklauskite jų mamų, kokį pieną jos davė savo sūnums? Pasterizuotas karvės pienas – tai yra tai, kuo jus žudote savo vaikus“, - drąsiai pasisako gydytojas onkologas, chemikas J. Šulga.

„Kai vaikai ima sloguoti, kosėti, mamos dažnai jiems duoda medaus su pienu ar arbatų su citrina. Nereikėtų to daryti, nes citrina, esant organizme peršalimą sukeliančiam virusui, prisideda prie gleivinės pabrinkimo, uždegimo. Pienas yra maitinamoji terpė klestėti mikrobams ir virusams, kai yra nusilpęs imunitetas. Tuo laiku geriau mažiau valgyti, gerti vandens, citrinos rūgšties ir aviečių kokteilį. Sveika vartoti padžiovintą baltą duoną, virtą jūros žuvį ir raugintus obuolius“, - ne vienu tokiu patarimu žada nustebinti gydytojas gastroenterologas Dmitrij Naumov. Jis penkerius metus dirbo vaikų greitojoje pagalboje ir turi tvirtą nuomonę apie grėsmes, kurias savo vaikams kelia jų tėvai.

Pasak specialistų, tėvai neretai norėdami vaikui gero, pasielgia taip, kad tik vaikui pakenkia. Tokiais žalingais veiksniais jie vadina antibiotikus, kitus vaikams skiriamus neva lengvus medikamentus, kai kuriuos skiepus, saldumynus, miltinius gaminius ir... santykį su vaiku.

Sąmoningų mamų bendruomenės įkūrėja Giedrė Veličkienė nekantraudama laukia šių lektorių. „Vaikų auginimo klausimai yra nelengvi, įvairius sprendimus siūlo gausybė medikų, gydymo ir ligų prevencijos mokyklų. Mes džiaugiamės, kad Sąmoningų mamų bendruomenės narės galės susitikti su pagal B. Bolotovo metodus dirbančiais specialistais. Jau dabar mamos rašo klausimus lektoriams, registracija į seminarus nesustoja nei dieną, nei naktį. Aš džiaugiuosi galėdama suteikti Lietuvos mamoms galimybę išgirsti žymiausio pasaulio mokslininko požiūrį į ligas, sveikatą, ilgaamžiškumą. Tai bus neįkainojamos žinios“, - sako prie paskaitų projekto prisijungusios Sąmoningų mamų bendruomenės įkūrėja Giedrė Veličkienė.

Paskaita „B. Bolotovo požiūris į vaikų ligas. Ar vaikai gali nesirgti?“ vyks penkiuose šalies miestuose. Šių ir kitų paskaitų grafiką rasite čia http://sza.lt/renginiai/93-paskaitu-grafikas-registracija-prasideda-spalio-30-d.

03. Nov 2014, 10:19 gintarep

Tai jau tikrai 😃 Laikas kraustytis į mišką ir valgyt grybus, uogas 😃 O žiemą tai jau nežinau kaip čia.. Medžių šakas graužt?.. 😃
Juokas juokais, bet aš galvoju, kad žmogaus organizmas unikalus ir sugeba prisitaikyti prie visokio šlamšto..Aišku visada visur turi būti SAIKAS 😀
Būkime sveiki!

Gintarep Gintarep 03. Nov 2014, 10:11

...matyt teks nevalgyti nieko...nes praktiskai VISKAS nesveika...

03. Nov 2014, 09:24

Aš kol kas jokios kategoriškos nuomonės neturiu (vis dar renku informaciją), bet kiek teko skaityti, blogis - pasterizuotame piene. Sterizuojant žūsta visas įmanomas gėris ir lieka tik žalingos medžiagos (čia jei trumpai). O mes ir mūsų tėvai, kaip žinia, vartojo nepasterizuotą pieną 😀
Šitą info aš perskaičiau, kol kas pieno produktų neatsisakėm, bet sergant vaikui niekada neduodu pieno..