Kas padeda užpuolus žarnyno virusams?

11. Dec 2014, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mamyčių klubo kalbinta vilnietės Dovilės šeimyna dviem savaitėm buvo išguldyta virusų. Kokie virusai žiemą pavojingiausi, išklupę keturių asmenų šeimyną?

"Mūsų didysis Jokūbas iš darželio grįžo skaudančiu pilvuku. Skundėsi, kad blogai jaučiasi, bet nebuvo temperatūros. Galvojom, kad jis apsinuodijo maistu. Bet kai vienas po kito šeimos nariai perėmė šią nemalonią estafetę, supratome, kad yra kažkoks virusas.  Tada ėmėmės gydymo", - pasakojo mama Dovilė.

 Virusas nebūtų buvęs toks baisus, jei ne jo nemalonūs palydovai - vėmimas ir viduriavimas.

"Man buvo lengviausiai, tik pykinimas ir temperatūra. Tačiau visi šeimos vyrai iškrito - visi vėmė, daugiau mažiau karščiavo", - pasakojo Jokūbo ir Kristupo mama.

Tokiose situacijose, net ir ligai esant nestipriai, pavojingas yra skysčių netekimas.

"Gaunasi uždaras ydingas ratas. Skysčių netekus, dar labiau nuodijasi organizmas, blogėja inkstų veikla, - apie skysčių netekimo pavojų pasakojo šeimos gydytoja Rasa Katkevičienė. - Jei viduriuoja kūdikis, jis iškart netenka skysčių, taip reikalingų palaikyti kraujotakai. Jei viduriuoja ikimokyklinio amžiaus vaikas, taip pat jį reikia skubiai parodyti gydytojui. Vyresnis vaikas jau gali papasakoti apie pojūčius. Labai svarbu, ar jam skauda galvą, pilvą. Visa tai įvertina gydytojas".

Mama Dovilė neslėpė, jog užklupus žarnyno virusui, buvo labai svarbu stabdyti viduriavimą tam, kad vaikai neprarastų dar daugiau skysčių. Šiuo atveju jų šeimai pagelbėjo SMECTA.

Pasak gydytojos R.Katkevičienės, didesnis vaikas (maždaug 10 m.) gali gerti vienu kartu tiek skysčių, kiek jam pavyksta.

"Didesnis skysčių vartojimas sukels vėmimo refleksą. Bet tai nieko blogo. Smecta spės sutraukti į save nuodus ir pagreitins blogų medžiagų pašalinimą iš organizmo. Jeigu tai mažas vaikutis, jį geriau girdyti po šaukštelį, kad neišprovokuotume vėmimo. Šis vaistukas spėtų sugerti į save nuodus ir žarnyne atliktų savo gerą darbą - žarnų gleivinę padengtų apsauginėmis medžiagomis", - patarė gydytoja.

Sutrikus žarnyno veiklai ir atsiradus virškinimo problemoms,  į pagalbą skuba - SMECTA!

20141016182958-30283.jpg

Nepaisant viduriavimo priežasties, šis preparatas kartu su skysčių atstatymu gali sutrumpinti viduriavimo trukmę bei padėti natūraliai atsistatyti žarnyno gleivinei.

Kūdikiams iki 1 metų skiriama pakelis Smectos per dieną tarp maitinimų, 1-2 metų vaikams – 1-2 pakeliai, vyresniems – 2-3 pakeliai per dieną ištirpinant miltelius pusėje stiklinės vandens, sulčių, jogurto ar skystos košelės.

sraigiukas sraigiukas 05. May 2015, 14:57

mums labai padeda Pelyno arbatytė