Kas skatina nevalgiukų apetitą: vaistininkės patarimai

Kas skatina nevalgiukų apetitą: vaistininkės patarimai

10. May 2012, 11:00

 

Visavertė mityba padeda mažyliams augti sveikais ir stipriais, tačiau, anot „Eurovaistinės“ vaistininkės Gintarės Paulauskaitės, daugelį mamyčių gąsdina vaikų nevalgumas, tai jas varo į neviltį.

 

Vaikas būna nevalgus dėl netinkamų mitybos įpročių, streso, sirgdamas ar persirgęs įvairiom ligom, nevalgumas gali būti ir paveldėtas. Taigi šįkart apie „nevalgučius“ – kaip padidinti jų apetitą?

 

Štai tokie vaistininkės patarimai:

 

1) Labai puikiai apetitą skatina senas geras vitaminas C. Jis didina skrandžio sulčių išsiskyrimą ir taip žadina apetitą.

 

2) Liaudies medicina siūlo nevalgiems vaikams ir suaugusiems gerti aronijų ir alijošių (dar vadinamų alavijais) sultis. Jos ne tik turi daug natūralaus vitamino C, kuris, kaip jau minėjau, puikiai žadina apetitą, bet ir puikiai reguliuoja virškinimą.

 

3) Mažai valgantiems vaikams labai naudingi vitaminų ir mineralų kompleksai. Jie gerina vaikučio vystymąsi, didina atsparumą įvairioms infekcijoms ir kita.

 

Tačiau vitaminų ir mineralų, specialistės patarimu, negalima naudoti kaip mitybos kompensacijos, kad ir kokie jie naudingi bebūtų.

 

„Labai svarbu atidžiau pasirūpinti nevalgiais vaikais. Visokių gudrybių gali papasakoti gydytojai, o aš iš savo pusės apibendrinant noriu parekomenduoti maisto papildą „Oiledexin Niam-niam““, - šyptelėjo mūsų pašnekovė G.Paulauskaitė.

 

Į ką atsižvelgti, renkantis apetitą skatinančius papildus?

 

Renkantis apetitą skatinančius papildus, būtina atsižvelgti į jų kokybę, sudėtį, skonį bei kvapą. Šioje produktų kategorijoje galima išskirti „Oiledixin Niam – Niam“ – skysto pavidalo maisto papildą, skatinantį apetitą, turintį patrauklų aviečių skonį bei kvapą, kurį labai mėgsta vaikai.

 

1

 

Dėl malonaus papildo skonio nereikės vaikų per prievartą versti jo gerti. Šis produktas praturtintas selenu, aronijų sultimi, alavijo ekstraktu, cinku ir ypatingą reikšmę augančiam organizmui turinčiais A, C ir E vitaminais, kurie žmogaus ląstelėse nesintetinami, todėl turi būti gaunami su maistu ar jo papildais.

 

„Oiledixin Niam – Niam” sudėtyje nėra dažiklių ar cheminių priedų, todėl tai saugus produktas, skirtas vaikų apetito skatinimui.

 

Maisto papildu "Oiledixin Niam niam" prekiaujama "Eurovaistinėje", "Gintarinėje vaistinėje" ir "Norfos vaistinėje".

 

Daugiau informacijos apie „Oiledixin Niam – Niam“ rasite: www.niam-niam.lt

 

 

 

 

 

10. May 2012, 11:10

auginu du nevalgiukus dukra tai visai mazai valgo pagrinde sausi pusryciai,maziukas truputi daugiau nes darzeli lanko ☹