Keliaujame su vaikais: vertingi patarimai

Keliaujame su vaikais: vertingi patarimai

13. Jun 2016, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kelionės, visų pirma, prasideda nuo svajonių, kurios vėliau realizuojasi. Pasak AAA WRISLIT kelionių agentūros projektų vadovės Lauros Bartkevičienės, prieš užsakant kelionę svarbu turėti bendrus šeimos tikslus ir atsakyti į pagrindinius klausimus.

Pasvarstykite, kokio pobūdžio kelionė jus domina: aktyvi ar pasyvi, domintų ekskursijos kelionės metu ar ne, aktyvios pramogos, o galbūt tiesiog norite ramiai pailsėti su šeima ant jūros kranto esančiame viešbutyje.

Keliaujant su mažamečiais, svarbu išsirinkti būtent šeimoms rekomenduojamą viešbutį, kuris turėtų žalią teritoriją, pramogas vaikams, mini klubus ir animacijas.

Renkantis kelionę rekomenduojama pasitarti su kelionių agentu dėl sezoniškumo, kada kuriose šalyse geriausias laikas, kad nebūtų per karšta su mažamečiais arba nebūtų lietaus sezono.

„Iš savo aštuonerių metų darbo praktikos turizme dažnai šeimoms su vaikais rekomenduoju keliauti ne pačiu karščiausiu ir brangiausiu sezonu liepos – rugpjūčio mėnesiais, bet nukelti į rudens sezoną, Europos šalims ypač tinkamas rugsėjo mėnuo“, - patarė Laura.

Geriausiai šeimoms pritaikytos šalys vasaros-rudens sezonu:

TURKIJA: būdinga dideli viešbučių kompleksai, vandens kalneliai vaikams ir suaugusiems, daug pramogų šeimai ir mažamečiams, viskas įskaičiuota maitinimo sistema;

TUNISAS: su puikiais plačiais smėlio paplūdimiais, geru aptarnavimu ir „viskas įskaičiuota“ sistema;

GRAIKIJOS SALOS: galimybė ne tik ramiai pailsėti atokiau nuo miestelių, bet ir pakeliauti po salas, užsisakyti ekskursijas, siūlo nemažai apartamentų su virtuvėlėmis;

BULGARIJA: ramiam geram šeimų poilsiui prie Juodosios jūros, puikūs smėlio paplūdimiais, svarbu pasirinkti rekomenduojamą viešbutį, nes nemažai senojo standarto išlikusių viešbučių, ne visi turi vandens kalnelius ir įsikūrę toliau nuo jūros;

MALJORKA: aktyvioms šeimoms, kurios mėgsta keliauti ir pažinti vietoves automobiliu.

Keliaujant su mažamečiais reikalingi dokumentai:

•       Galiojantis pasas arba ID kortelė, priklausomai nuo šalies

•       Skrydžių bilietai ir viešbučio vaučeris (šiuos dokumentus pateikia kelionių agentūroje)

•       Sveikatos medicininių išlaidų draudimas (turintiems draudimus su kreditine kortele pasiteirauti savo banke, kokia draudimui skiriama suma)

•       Neįvykusios kelionės draudimas svarbus šeimoms su mažamečiais, nes vaikų ligos atveju neišvykus į kelionę, draudimas grąžina iki 90% anuliuotos kelionės baudos.

•       Aktyvių vaikučių tėveliams rekomenduojamas civilinės atsakomybės draudimas. Jis galioja tuo atveju, jei vaikučiai viešbutyje padaro žalą trečiajam asmeniui ar sugadina inventorių, pvz. sudaužoma brangi vaza ir pan.

•       Taip pat prie pagrindinių daiktų siūlyčiau neužmiršti ir reikalingų medikamentų, visada pasitarti su šeimos daktaru ,kokius vaistukus paimti į kelionę.

Aktyvioms šeimoms su vaikais dažnai siūlau keliones kruiziniais laivais, nes tai:

-Vienos atostogos – daugiau šalių.

-Viskas, ko reikia aktyviam ir ramiam poilsiui viename laive.

-Taip keliauti patogu: plaukiojantis prabangus 4-5* lygio “viešbutis ir restoranas“.

-Platus kajučių pasirinkimas.

-Kiekvieną dieną – nauji įspūdžiai, pramogos visai šeimai, vakariniais pasirodymai, kino teatrai, diskotekos.

-Vaikai iki 18 metų dažniausiai moka tik uosto mokesčius, kruizas jiems nemokamas.