Kiaušinius marginam šilkiniais kaklaraiščiais

Kiaušinius marginam šilkiniais kaklaraiščiais

22. Mar 2013, 00:00 blogietee blogietee

Kokių tik būdų šiais laikais neprigalvojama kiaušinių marginimui: vilna velia, dekupažu dekoruoja, lako plėvele aptraukia, karoliukais klijuoja. O štai ir dar vienas, bent man nebuvo girdėtas - marginimas šilkiniais kaklaraiščiais.

 

Tam būdui išbandyti man reikėjo:

 

Šilkinių (100%) vyriškų kaklaraiščių (jų galima rasti pigių rūbų parduotuvėse)

Kiaušinių

Žirklių

Siūlo (virvelės, juostelės)

Medvilninio audinio

Acto

Puodo

 

Paruošimas:

 

Prisipažinsiu, pati išsitraukusi visus turimus vyro kaklaraiščius labai nusivyliau, nes visų sudėtis buvo poliesteris, tad per Augusto pietų miegą važiavau iki artimiausios dėvėtų rūbų parduotuvės ir atsakingai rūšiavau visus kaklaraiščius.

Pirmiausia turimus kaklaraiščius reikia išardyti, išimti visas nereikalingas detales ir palikti tik šilkinę medžiagą. Kaklaraiščius sukarpyti, tinkamo dydžio gabaliukais apgaubti kiaušinius. Kiaušinius tvirtai įvynioti ir aprišti.

Kiaušinius reikia stipriai įvynioti ir medvilninį audinį, kurį reikia taip pat stipriai suveržti siūlu. Dedam į puodą, pilam vandens, kad apsimtų kiaušinius, ir įpilam 3 šaukštus acto.

Dar nepaminėjau, kad aš dekoruoju išpūstus kiaušinius, tad užduotis pripilti vandens, kol apsems, buvo šiek tiek juokinga, nes tušti kiaušiniai tiesiog kilo į viršų. Teko juos paspaudus virti.

 

Taip viriau šiuos tuščius kiaušinius apie 30 min. Išėmusi iš puodo, leidau atvėsti ir atsargiai išvyniojau. Norint blizgesio, galima įtrinti aliejumi. Ko šį kartą aš nedariau.

Įprastu juostelės ir dantų krapštuko būdu padariau pakabukus kiaušiniams ir pakabinau prie kitų, jau anksčiau paruoštų kiaušinių.

Tai iš tiesų labai įdomus marginimo būdas, nes raštai gaunasi įspūdingi. Jei kas bandysite, rinkitės ryškesnių spalvų kaklaraiščius, nes iš smėlio spalvos kaklaraiščio man matėsi tik tamsesni ornamentai.

 

Rima

 

Antroji velykinio konkurso užduotis „Išradingos Velykos“

Nuo kovo 18 iki 24 dienos

Fantastiškus prizus - dovanų čekius - konkursui dovanoja 

www.modidu.lt 

Modidu Facebook

 

Ištikimiausiems Mamyčių klubo lankytojams  "Modi du" dovanoja išskirtinę nuolaidą drabužėliams, apsiperkant www.modidu.lt. Iki kovo 21 d. panaudokite nuolaidos kodą - mamyciuklubas2013 - ir Jums bus suteikta 20 proc. nuolaida.

4

Mamyčių klubo SIMPATIJŲ PRIZAS 

 Comvita maitinamasis kūno losjonas 200 ml

losjonas

Krisliukas Krisliukas 22. Mar 2013, 22:31

labai gražu

jaldija jaldija 22. Mar 2013, 21:54

Tikrai gražu 👍

sun sun 22. Mar 2013, 20:45

👍

blogietee blogietee 22. Mar 2013, 15:08

Ačiū visoms už gerą žodį 😉

22. Mar 2013, 14:22

Super idėja 😉

22. Mar 2013, 12:23

👍 👍 👍 👍 ir man visiskai nematyta 😉 bet liuks.. padazysim ir mes kelis tokius 😉

blogietee blogietee 22. Mar 2013, 10:36

tik gaila, kad padėvėtų rūbų parduotuvėje iš begalės kaklaraiščių radau tik 4 šilkinius.. manau jei kas spintoje turi nenešiojamą kokį 100pr šilko rūbą, tai puikiai tiks 😉

blogietee blogietee 22. Mar 2013, 08:33

aš kėliau užvakar 😉 bet gi nevienodais kaklaraiščiais dažėme 😉 gal jums gražiau gavosi 😉

22. Mar 2013, 08:21

o jetau, vakar toki pat straipsni ikeliau 😃

blogietee blogietee 22. Mar 2013, 08:09

nesakiau, kad naujas, rašiau, kad man negirdėtas.. o dėl medžiagos, tai taip galite ir šilkiniu sijonu.. aš dažiau kaklaraiščiais, todėl taip ir pavadinau..
Margučius valgymui dažome natūraliais dažais. Viskas ką šiuo metu gaminu yra tik dekoracijos.

blogietee blogietee 22. Mar 2013, 08:05

Taip, dažų jau nereikia atskirai

22. Mar 2013, 08:00

Taip ,cia gal ir naujas budas,bet jau buvau senokai ji maciusi. Bet juk nebutinai turi buti kaklaraisciai..galima rasti ir kitu audiniu is silko,arba galima nueiti i audiniu parduotuve,juk ten visada buna visokiu audiniu atraizu pardavime.
Tik mane truputi neramina tas dalykas,kad reikia ilgai virti. Juk kiausini verdant 10min. ir ilgiau-jis patamseja ir tampa kenksmingas. Tad nemanau,kad del tokio grozio kas nors nores save nuodyti. Na nebent jie dazomi tik dekoracijai.