Kimochis – žaislai, turintys jausmus! Ar girdėjote apie juos?

Kimochis – žaislai, turintys jausmus! Ar girdėjote apie juos?

24. Oct 2013, 12:12 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kimočiai – nuotaikingi personažai su minkštomis jausmų pagalvėlėmis, kurie išmokys vaikus suprasti bei valdyti savo emocijas. Ar esate ką nors girdėję apie juos?

Kartais jausmai būna tokie painūs... Vaikai vieną minutę gali juoktis ir krykštauti, o kitą  – pykti ir rėkti ant viso pasaulio. Tėvai dažnai nesupranta, ko jų vaikas staiga supyko, o ir patys mažieji nemoka įvardinti priežasties, ar emocijos, kurią jie dabar jaučia. Kimočis padės juose susigaudyti!

Kas yra Kimočis?

Japonų kalboje kimochi reiškia jausmą. Smagios, įtraukiančios ir inovatyvios pamokėlės ir veiklos, padedančios vaikams įgyti pasitikėjimo savimi ir išmokti spręsti sudėtingas socialines-emocines situacijas. Šie žaislai yra tarsi tiltas tarp suaugusiųjų, vaikų ir netgi mokytojų. Kimočis yra tarpininkas, kuris padeda vaikams išreikšti save užbėgant už akių nemaloniai emocinei situacijai.

Kam skirti Kimočis?

Idealu pradėti nuo trejų ir tęsti atsižvelgiant į patį vaiką. Žaislas skirtas vaikams iki 11metų ar ilgiau. Kimočis tinka visai šeimai. Kimočiai yra skirti supažindinti vaikus su jausmais: „laimingas“, „piktas“, „liūdnas“, „drąsus“, „atstumtas" ir daugeliu kitų. Kimočiai jau atkeliavo ir į mokyklas! Kimočių komanda sukūrė pamokėles, kurias tėvai ir mokytojai gali naudoti namie ir klasėje. Ugdymo programą jau keletą metų sėkmingai naudoja ne tik Jungtinių Amerikos Valstijų, Australijos darželiuose, mokyklose, ji jau startavo Lietuvoje. Specialistams, kurie domisi Kimochis emocinio intelekto ugdymo programa organizuojami pristatymai Ką manote apie šios programos diegimą jūsų darželyje, ar mokykloje?

Kaip žaisti su Kimočiu?

Tarkime, situacija tokia: namuose trys maži vaikai. Vaikai žaidžia žaidimus, kuriam reikia tik dviejų žaidėjų, vadinasi, vienas vaikas į žaidimą nepateks. Vaikas jaučiasi vienišas ir atskirtas. Būtent čia į pagalbą atskuba Kimočiai! Nepatekęs į žaidimą vaikas į savo Kimočio pilvuką įdėjo pagalvėlę su emocija „vienišas“. Tiek tėveliai, tiek kiti vaikai patikrinę Kimočį iškart supras, kas nutiko ir jau kitame žaidime vaikai žais trise arba palaukti žaidimo eilės reikės jau kitam vaikui. Taigi Kimočis tampa savotiškas tarpininkas tarp vaikų ir tėvų. Šis metodas, kai  dėmesys nukreipiamas nuo vaiko ir kalbama tarsi žvelgiant iš šalies ir bendraujama pasitelkiant tarpininką yra dažnai sėkmingai naudojamas vaikų psichoterapeutų.

Tiesa, kaip su šiais žaislais žaisti reikia pradėti mokytis, vos tik Kimočiams atkeliavus į namus. Knygelėje, kuri yra kartu su didžiuoju Kimoči, aprašyti visi Kimočiai, kiekvienam jų būdingas charakteris ir emocijos, pateikti žaidimų bei bendravimo būdų ir principų pavyzdžiai. Mokant reikia nepamiršti akių kontakto su vaikais, gestų, mimikos, judesių, kūno kalbos. Jeigu jūsų šeimoje yra keli vaikai, po Kimočis personažą turėtų turėti kiekvienas vaikas.

Galite pasižiūrėti šį trumpą filmuką, apie tai, kaip lavinti vaikus su Kimočiais: http://www.youtube.com/watch?v=NmwtE0uAtIE

Jausmų pagalvėlės. Ant kiekvienos užrašyti jausmų pavadinimai

20131024121402-85465.jpg

 Kodėl būtent šis žaislas?

Kiekvienam yra svarbu suprasti ir apibūdinti ką jauti, tiek pačiam vaikui, tiek aplinkiniams – tokiu būdu bus išvengta nesusikalbėjimo. Kad ir kaip keista ir liūdna, bet kuo esame vyresni, tuo labiau nebereiškiame emocijų, užsidarome, viską laikome savyje. Taigi su šiuo žaislu ne tik išmokysime vaikus, bet prisiminsime kaip reikšti emocijas ir patys! Kadangi jausmai ant pliušinių pagalvėlių yra parašyti anglų kalba, tai tuo pačių Jūsų vaikas mokysis ir užsienio kalbos.

Su Kimochis supažindino: lavinu.lt specialistė Rūta

www.facebook.com/lavinu.lt

www.lavinu.lt

20131024121744-96940.jpg

Turime Jums GERĄ ŽINIĄ!

Ar norite laimėti vieną iš Kimochis žaisliukų?

Sekite Mamyčių klubo naujienas ir sužinosite - kokiu būdu galite jį laimėti!

24. Oct 2013, 12:58

nepirkau nes nezinojau kaip reiketu vaikui paaiskinti kai kurias veido mimikas 😃

24. Oct 2013, 12:57

tik paskutines pagalveles zinomos 😀