Klausimas dėl skrydžio

Klausimas dėl skrydžio

09. Jan 2012, 07:00

Mama Jolita klausia:

 

Sveikos mielosios, norėčiau sužinoti, ar reikalingas notaro patvirtinimas vieno iš tėvų skrendant į UK, jei vaikas skrenda su vienu iš tėvų? Šiuo atvėju ruošiuosi skristi aš, mama, tėvelis skris kiek vėliau.

 

Teisininkas Aurimas Petrauskis:


Jei vaikas į užsienio valstybę vyksta su vienu iš tėvų, kito vaiko tėvo sutikimas nėra reikalingas. Atkreiptinas dėmesys, kad tuo atveju, jei vaiko pavardė nesutampa su vieno iš tėvų, su kuriuo jis išvyksta į užsienio valstybę, nepriklausančią Šengeno erdvei, pavarde, Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams pareikalavus, turi būti pateikiamas vaiko gimimo liudijimas.

 

Su savimi patartina turėti tiek asmens tapatybės dokumentą tiek vaiko gimimo liudijimą, kadangi nors pagal Šengeno erdvei priklausančių šalių susitarimą vyrauja laisvas asmenų judėjimas, tačiau atitinkamos šalies pareigūnai vadovaudamiesi nacionaliniais teisės aktais gali atlikti asmens dokumentų patikrinimą.

 

Svarbu:


Vaiko asmens tapatybės dokumentas – pasas arba asmens tapatybės kortelė.  Vaiko gimimo liudijimas nėra asmens tapatybės dokumentas.

 

Vaikų asmens dokumentai (pasas, asmens tapatybės kortelė) galioja trumpesnį laiką (2-5 metus), todėl ruošdami vaiką kelionei tėvai turėtų atkreipti dėmesį į jo kelionės dokumento galiojimo laiką.

09. Jan 2012, 09:18

aciu uz informacija 😀

tifer tifer 09. Jan 2012, 07:21

dar jei vaikas turi tecio pavarde,o mamos pavarde kitokia,tevai gyvena atskirai ir nori skristi su mama reikia tureti nustatyta vaiko gyvenamosios vietos adresa.ne deklaracija,o su kuriuo is tevu vaikas gyvena.