Ko saugotis smėlio dėžėse?

Ko saugotis smėlio dėžėse?

05. Jul 2016, 11:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Vaikystė ir smėlio dėžės turbūt neatsiejami vienas nuo kito. Smėlio dėžė – tai ir neišsemiamas vaikų džiaugsmo, žaidimų bei kūrybiškumo šaltinis. Tačiau nuo ko ir kaip reikia apaugoti vaikus, kuomet jie kapstosi po smėlį?

Anot gydytojos infektologės Julijos Petrinos, pirmasis pavojus smėlio dėžėse – tai gyvūnėliai, kurie taip pat kaip ir vaikai džiaugiasi puikiu oru ir atlieka ten gamtinius reikalus. Tad jei kieme yra valkataujančių kačių bei šunų, smėlio dėžėse gali pakliūti ir ekskrementų.

Jei smėlio dėžės yra viešos ir nedengiamos, jose galima rasti visko. Tad reikėtų atidžiai žiūrėti, kur jūsų vaikutis žaidža – ar smėlio dėžėse nėra nuorūkų, šiukšlių, gyvūnų išmatų. Nes mažyliai viską mėgsta dėtis į burną, o tai labai pavojinga jų sveikatai.

Tokiu atveju padidėja rizika atsirasti kirmėlinėms infekcijoms. Nes kirmėlių kiaušinėliai labai gerai išsilaiko aplinkoje ir laukia, kol pateks į kitą „šeimininką“.

Kaip pastebėti kirmėlinės infekcijos požymius?

Kaip sako specialistė, kartais sunku juos pastebėti. Tačiau būna, kad vaikas :

  • gerai valgo, bet nepriauga svorio,
  • gali atsirasti niežulys išangės srutyje,
  • vaikas gali tapti neramus
  • jei infekcija ilgiau tūnojp organizme, vaikas gali imti kosėti.

Jei pastebėjote bent porą šių požymių, reikėtų kreiptis į šeimos gydytoją ir atlikti tyrimus.

Apsaugoti judrų mažylį net ir nuo pačių paprasčiausių pavojų – tikrai nėra pats lengviausias darbas. Bet visgi jį atlikti reikia stengtis, ypač jei mažylio amžius toks, kad paaiškinti nešvarumų ant rankyčių pasėkmes yra perdėm sudėtinga. Tam labiausiai pasitarnaus drėgnos servetėlės, pvz „HUGGIES® Pure“, „HUGGIES® Natural“ ar „HUGGIES® Soft skin“.

20130620141633-26285.jpg

Laiku nuvalius vaiko rankytes, sumažėja pavojus infekcijai patekti į burną.

Smagių ir saugių žaidimų smėlynėse!