Kokia MILUTĖS dienelė?

Kokia MILUTĖS dienelė?

26. Feb 2013, 09:00 motinysteveza motinysteveza


 

Milutės dienelės panašios, bet tuo pačiu ir skirtingos. Valgo, miega, eina į lauką maždaug tuo pačiu metu. Esu iš tų mamų, kurios mano, kad režimas yra labai svarbus. O žaidimai, veikla, pramogėlės skiriasi.

 

Ant puoduko sėdasi pagal poreikį. Būna, kad per valandą tris kartus pasiprašo, o būna, kad tik po 2-4 val. Praėjusią savaitę vėlgi buvo tik dvi avarijos.

 

Tyliai tyliai pasidžiaugiu, kad jau savaitgalį didįjį reikalą atliko ant puoduko (kas seka mūsų dienoraštį, žino, kad jis atsidurdavo kelnytėse). O tyliai džiaugiuos, nes dar neaišku, kaip seksis kitomis dienelėmis, nors atrodo, kad jau įvyko lūžis. Keistas, netgi gąsdinantis Milutei atrodo tas „kaku" - jei tik pavyksta padaryti ant puoduko - visada pašoka, apžiūri ir suraukia nosytę.  

 

Ryte keliasi Milutė 7.30- 8.00 val. Jau išmiega visą naktelę – griaunu mitą, kad žindomi vaikai keliasi daug kartų, kol gauna mamos pienelio. Nepaisant to, kad anksčiau sulyg kiekvienu Milutės kniurktelėjimu maitindavau, tiesiog vieną kartą ėmė ir pradėjo išmiegoti – netaikant jokių metodų, paprastai, natūraliai, ramiai... sulaukus 16 dantukų...

 

Naktį sauskelnės dar ilgai segsiu, kadangi, Milutei dar tik 1 m. ir 5 mėn., manau, ir fiziologiškai neįmanoma išmiegoti visą naktį – dar pūslelė per maža, kad išlaikytų visą naktį. O mums miegelis svarbesnis, nei kilnotis naktį pasodinimui ant puoduko. O jei pasitaiko naktinės sausos sauskelnės, tai sieju su mažesniu skysčių suvartojimu. Stengiuosi tada dažniau pasiūlyti vandenuko.

 

Prieš pietų miegelį einame į darželį pasiimti sesės ir dar pabūname lauke. Jei šiuo metu jau būtų šiltas pavasaris, be abejonės, keliautų be sauskelnių, o kol kas – su jomis.

 

Pietų Milutė užmiega  14 – 14.30 val. taip pat su sauskelnėmis, jos dažniau pasitaiko sausos, bet nematau reikalo jų nesegti bent iki vasaros.

 

Apie 19 val. Milutė vakarieniauja, po to maudosi, pavartom knygeles ir 20.30 -21 val. lydima mamos pienelio, išskrenda į sapnų šalį.

 

mama Akvilė

 

Huggies Pull ups dienoraštis: trečioji užduotis

 

TREČIOJI SAVAITĖ

O dabar laukiame pasakojimo apie tavo mažojo „mokinuko“ dienos režimą: papasakok apie kasdienę dienotvarkę, kaip jis mokosi sėdėti ant puoduko, kokia jo reakcija, nuotaikos, kaip jūs einate pasivaikščioti – su sauskelnėmis ar jau be jų, kaip yra naktimis – ar jis keliasi ant puoduko ar vis dar su sauskelnėmis ir pan.

 

Papasakok, kas sunkiausia tau ir mažyliui. Dalinkis patirtimi girdama mažylį ar nusivildama, kai nepavyksta norimas rezultatas. Gali parašyti savo patarimus iš asmeninės patirties, jei turi klausimų – ir juos parašyk.

 

4

 

Kaip siųsti blogą?

 

Pasakojimą su vaikučio nuotrauka siųsk paspaudus portale esantį mygtuką „Tapk Mamyčių klubo autoriumi“

 

 

Trečiąjį blogą gali atsiųsti iki kovo 1 dienos (imtinai).

 

 

Mažyliai, sėkmės pratinimosi prie puoduko Mokykloje!

 

20121114105412-36401.jpg