Kokia taisyklinga turi būti vaiko laikysena, pradėjus vaikščioti?

Kokia taisyklinga turi būti vaiko laikysena, pradėjus vaikščioti?

08. May 2018, 08:50 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt
Kokia turi būti taisyklinga vaiko eisena, jam pradėjus vaikščioti? O kada vertėtų sunerimti?
 
Konsultuoja kineziterapeutė Viktorija Paltanavičiūtė:

Sveiki,
 
mažyliai dažniausiai pradeda vaikščioti išskėstomis kojytėmis, tai visiškai normalu. Tačiau vos tik pradėjus jam pačiam stovėti, svarbu atkreipti dėmesį į pėdučių padėtį. Turėtų remtis pilna pėda į pagrindą, nestatyti kojytės ant pirštų, nesukti pėdų į vidų. 
 
Primųjų savarankiškų žingsnių metu svarbu stebėti, kaip mažylis laiko pusiausvyrą ir koordinaciją, ar nevaikšto tarsi "šlepsėdamas". Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į mažylio batukus, ar nusidėvi vienodai, t.y. ar nenunešioja vienos pusės daugiau už kitą, ar batukai "neiškrypsta". 
 
Taip pat sunerimti reikėtų, jeigu pastebite, kad mažylis pabėgiojęs greitai pavargsta arba dažniau krenta. Jeigu skundžiasi nugaros arba kojų skausmais. 
20180508090142-13651.jpg
 
Tačiau nepamirškime, kad kiekvienas mes esame skirtingi ir Jūsų mažylio eisena jokiu būdu neturi būti lygiai tokia pati, kaip Jūsų ar kaimynų mažylio.
 
Taip pat pastebėjus kažką, kas Jus neramina, rekomenduočiau nedelsti ir kreiptis į specialistą - kuo anksčiau problema pastebima, tuo ją išspręsti lengviau :)
 
Sėkmės.
 
20180508090231-10254.jpg
Ekspertai

Viktorija Paltanavičiūtė

vaikų kineziterapeutė, www.viktorijosmasazai.lt
Viktorija Paltanavičiūtė in-vecaku-skola