Kokią vaikišką avalynę išrinkti pavasarį?

Kokią vaikišką avalynę išrinkti pavasarį?

28. Mar 2017, 10:40 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Šis pavasaris nenuspėjamas – tai staiga atšyla, tai atvėsta. Tad renkant vaikui pavasarinę avalynę, reikia į tai pažūrėti rimtai, nes šiuo sezonu vaikai neretai suserga dėl šlapių kojinių, šaltų kojų ir netinkamai parinktos avlynės.

Pagrindinis pavasarinės avalynės bruožas turėtų būti – atsparumas vandeniui. Tokie batukai apsaugos kojas nuo drėgmės. Tačiau kaip žinoti, kad tinka būtent tokia avalynė? Atkreipk dėmesį į tai, kaip ji užsisega.

Į batukus su raišteliais greičiau patenka vanduo. O tie, kurie turi lipdukus, ne taip greitai sudrėksta. Tačiau su tokia avalyne vaikščioti po balas nepatartina. Be to, avalynės padas turi būti storas, kad apsaugotų nuo drėgmės.

Ne ką mažiau svarbi ir medžiaga, iš kurios pagaminta avalynė. Ją reikia prižūrėti specialiomis priemonėmis – vandeniui atspariais aerozoliais ar tepalais. Atminkite, kad batus reikia nuvalyti ir apipurkšti priežiūros priemonėmis iš vakaro, o ne prieš einat į lauką.

Pats geriausias avalynės variantas pavasarį – membraniniai batai, bet jų kaina pakankamai didelė. Juos reikia prižiūrėti specialiomis priemonėmis. Membrana atlieka puikią funkciją – palaiko viduje iki 31 laipsnio temperatūrą. Vaiko koja niekada neperkais, be to, membraninė avalynė neperšlampa.

Esant šiltam ir sausam pavasariniam orui vaikučiams puikiai tiks batukai iš zomšo.

Vaiko pavasariniame avalynės garderobe turėtų būti ir guminiai batai. Jų yra įvairiausių variantų, reikia tik išsirinkti. Su jais vaikučiai smagiai braidys per balas ir nesijaudins, kad gali peršlapti. Tačiau jie turi ir vieną minusą – jų avėti nereikėtų ilgai, nes vaikučio koja suprakaituos. Guminiai batukai tinkami ne jaunesniam nei trejų metukų vaikui ir tik tuo atveju, jei jis labai nori pabraidyti per balas ar padėti mamai darže. Šiais laikais jų yra įvairiaspalviai ryškių, jie labai madingi ir smagūs. Tik rinkitės, kad jie būtų su vidpadžiu, o aulai būtų aukšti.

Kokia avalynė patogiausia jūsų mažyliui?