Kokią vasarinė kepuraitė jūsų mažylio mėgstamiausia?

Kokią vasarinė kepuraitė jūsų mažylio mėgstamiausia?

06. Jun 2017, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kokią vasarinę kepurę dėvi jūsų atžala: skrybėlaitę, panamą, o gal nertą mamos rankomis?

Vasarą rinktis kepurę reikia itin atidžiai, mat ji ne tik šildys mažąją galvytę bet ir saugos ją nuo neigiamo saulės poveikio. Atėjus į vaikų prekių parduotuvę rinktis kepurės, reiktų atkreipti dėmesį ne tik į kepurės grožį, bet ir į jos funkcionalumą.

Vasaros kepurių rūšys:

Panama – kepurė, turinti kaklo uždengimą. Tai ypač aktualu atostogaujant prie jūros, kai mažieji visą dieną gali raustis smėlyje, atsitūpę ir nunarinę galvas. Panama apsaugo kaklą nuo saulės spindulių.

Skrybėlaitės pobūdžio kepurė turi apsaugas iš visų pusių.

Kepurė su raišteliais – itin patogi mažam vaikui ir būtent tokiam, kuris protestuodamas nuo savęs traukia visokias kepures.

 

 

Užmaunama kepurytė neturi nei raištelių, nei snapelio, tačiau maloniai apglunda prie galvos, ir vaikos tarsi nejaučia. Pasiteisina vėsiais vasaros vakarais, kai atšąla.

 

 

Skarelės – tinka ir berniukams, ir mergaitėms, pasiteisina vėjuotą dieną, kai vėjas kelia panamos brylius ir ausytės neapsaugotos nuo vėjo. Tuo tarpu skarelė gražiai priglunda prie galvos ir saugo ausis. Tinkama žaidžiant  aktyvius žaidimus. Be to, skarelė gali būti dėvima vietoj šalikėlio arba kaip stiliaus detalė.

SVARBU

Labai svarbu, kad kepurės medžiaga būtų natūrali, po ja oda kvėpuotų ir neprakaituotų. Jeigu tai megzta ar nerta kepurė, vasarai tinkamiausia su raštu su skylutėmis.