Kokia veikla užimti vaiką keliaujant: 8 patarimai

Kokia veikla užimti vaiką keliaujant: 8 patarimai

20. Jul 2018, 07:30 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ilgalaikės kelionės su visa šeima - puiki priemonė plėsti akiratį tiek suaugusiems, tiek vaikams. Tai ir atitrūkimas nuo kasdienybės, ir geras polisis.

Viskas puiku, kol nesupranti, kad važiuoti reikia keliolika valandų, o vaikas tiek išsėdėti vargu ar gali.

Gerai, jei kelionę galima suplanuoti nakties ar dienos miego metu, tuomet mažylis gai pailsėti, bet ką daryti, jei keliaujate, kai vaikas būdrauja.

Užkandžiai

Pirma, kuo reikėtų tėvams pasirūpinti keliaujant su vaiku - tai užkandžiai. Jie atitraukia tiek tėvus, tiek vaikus. Jei mažylis jau gali kramsnoti kietą maistą, tai kelionėje labai tiks džiovinti vaisiai, sausinukai, džiūvesėliai, vaisiai ar daržovės.

Šiuolaikinės technologijos

Antra - tai šiuolaikinės technologijos. Ech, kaip jos neretai pegelbėja tėvams. Filmukai ir lavinantys žaidimai, dainos telefone, planšetėje tikrai praverčia. Jei tokių neturite arba neleidžiate vaikui naudotis, gali praversti audio pasakos, kurių vaikas gali ilgai klausytis.

Žaislai

Pasirūpinkite žaislais. Jei važiuojate automobiliu, pageidautini vientisi žaidimai, kurie neišsidalintų dalimis. Jei skrendate lėktuvu ar važiuojate traukiniu, galite pasiimti ir dėlionę ar įvairių galvosūkių. Numegzkite ar nupirkite žaisliukų, maunamų ant rankos ar pirštų, kurių pagalba galėsite suvaidinti net spektaklį. 

20180719224516-60097.jpg

Knygos

Pasiimkite į kelionę ryškiaspalvių, lengvų vaikiškų knygų ar žurnaliukų. Jei vaikas mėgsta piešti sąsiuvinyje ar spręsti įvairias užduotis, tai pasiimkite visa, kas tam reikalinga ir pan.

Rinkiniai vaikų kūrybiškumui

Taip pat nepamirškite pasiruošti tai, kas praverstų vaikų kūrybiškumui. Kreidelės, pieštukai, piešimo albumas. Pravers vaikų taip mėgstamos magnetinės lentos. Pagalvokite apie visa, su kuo patinka jūsų vaikams žaisti.

Žodžių žaidimai

Pagalvokite žaidimų, kuriems nereikėtų priemonių - tai žodiniai žaidimai. Patiems mažiausiems tai gali būti smagūs eilėraštukai, žaidimas "kū-kū", vyresnėliams - žodžių žaidimai, pvz. gali išvardinti, ką mato pro langą, arba apibūdinti spalvas, sukurti pasakas apie tai, ką mato.

Darykite pertraukas

Jeigu važiuojate automobiliu, sustokite ir darykite nedideles pertraukas, kad vaikas nepavargtų sėdėdamas ir šiek tiek pamankštintų kojytes. O ir autokėdutėje nerekomenduojama sėdėti ilgiau nei 40 min.

Tyliau važiuosi - malonesnis bus kelias 

Nesistenkite nuvažiuoti kaip galima greičiau, geriau padarykite savo kelionę komfortišką, kuri suteiktų jums malonumo. Juk jūsų tikslas - ne tik vieta, į kurią nuvyksite, bet ir pats kelias, kurį galite paversti smagiu nuotykiu.

20180717103519-79294.jpg