Kokia žuvis vaikučiui vertingiausia?

Kokia žuvis vaikučiui vertingiausia?

27. Apr 2013, 00:00

Atėjo laikas ragauti žuvies! Parduotuvėje jų asortimentas platus, tad kaip pasirinkti, kokia mažyliui vertingiausia?

 

Vaikų ligų gydytoja Dalia Viederienė pataria pradėti nuo jūrų žuvų, nes jos pačios vertingiausios, turi daug polinesočiųjų riebiųjų rūgščių. Svarbu, kad žuvis būtų šviežia, o ne šaldyta.

 

Nebūtinai tai turi būti lašiša ar kita raudona žuvis. Galite duoti ir menkę, lydeką ir kitas rūšis. Visos rūšys tiks, tik žiūrėkite, kad nebertų – jei pasirodo pirmieji alergijos požymiai, maitinimą žuvimi sustabdykte, o po savaitės ar dviejų vėl pabandykite.

 

Virta ar piene troškinta žuvis, anot pediatrės, turi būti ekologiškai švari.

 

Žuvies tyre vaikutį galite maitinti 1 – 2 kartus per savaitę ir tik tada, kai vaikas jau pripratęs prie mėsos – apie 10 mėnesį.

 

Kada duoti vaikučiui kitus maisto produktus?

 

-Kiaušinio nerekomenduojama duoti iki vienerių metų.

 

-Natūralius jogurtus bei jogurtinę varškę galima duoti nuo 8 – 9 mėnesių porą kartų per savaitę.

 

-Vienerių metukų sulaukęs mažylis jau gali valgyti beveik viską, ką valgo ir tėveliai, su saiku ir be aštrių prieskonių.  

27. Apr 2013, 14:29

Mūsų pediatrė kaip tik nerekomenduoja jūrinės žuvies dėl didelio užterštumo, o lašišos ir auginamos su begale nežinomų mums priedų... Žinoma, joje tikrai gausi polinesočiųjų rūgščių. Labai sunku įvertinti ar ją maitinant vaiką bus daugiau naudos ar žalos...
Mums rekomenduoja rinktis savo krašto žuvis. Gaila, kad gauti jų šviežių dažnai tikrai sudėtinga ir brangu...
Omega 3 yra linų sėmenų aliejuje 😉