Kokias sultis ir kaip dažnai geria jūsų vaikai?

Kokias sultis ir kaip dažnai geria jūsų vaikai?

15. May 2014, 08:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Vakar kalbėjome apie tai, kokį vandenį rekomenduojama naudoti vaikų mitybos racione, šiandien daugiau dėmesio skirsime sultims.

Anot specialistų, vaisių ir daržovių sultis, nuovirus, kompotus rekomenduojama įtraukti į vaiko mitybą ne anksčiau kaip ketvirtą mėnesį. Tai padeda aprūpina vaikutį naujomis, tačiau reikalingomis, medžiagomis – gliukoze, fruktoze, organinėmis rūgštimis, vitaminu C, geležimi, kalciu.

Jeigu sultis spaudžiate pačios, galite naudoti tik tuos vaisius ir daržoves, kuriuos augindamos nenaudojote jokių kenksmingų medžiagų. Pramoniniu būdu pagamintas sultis galima naudoti nuo 4 mėnesių, jeigu taip pasakė gydytojas.

Spaustas namų sąlygomis galėsi duoti nuo pusės metų. Paprastai visos pramoniniu būdu gaminamos sultys patenkina nuo 15 iki 100 % mažylio iki vienerių metų vitamino C paros normos. Kai kurios papildomai praturtinamos geležimi (tokio sultys yra puiki vaikų anemijos profilaktikos priemonė).

Pradžioje - tik viena sulčių rūšis

Sultys gali būti išspaustos iš vienos rūšies vaisių arba daržovių, arba mišrios. Pastarųjų maistinė vertė didesnė, tačiau čia slypi reali galimybė, kad kils alerginė reakcija, ir bus labai sunku nustatyti, kam būtent alergiškas mažylis, kurios sudėtinės dalies reikėtų atsisakyti.

Dėl šios priežasties geriau pradėti nuo vienos rūšies sulčių (obuolių, kriaušių, persikų, morkų, moliūgų), o kai vaikas paaugs – duoti mišrių. Prieš įtraukiant sultis į vaiko racioną patartina pasikonsultuoti su pediatru.

Kiek duoti sulčių ir nuo kada?

Pradėti reikėtų nuo kelių lašų (maždaug 3–5), o baigiantis pirmiesiems metams duoti iki 100–120 ml. Sulčių su minkštimu reikėtų duoti ne anksčiau kaip penktą ar šeštą mėnesį, nes jose yra ląstelienos, stimuliuojančios žarnyno veiklą ir galinčios sutrikdyti tuštinimąsi.

Pirkdama sultis būtinai atkreipk dėmesį į pagaminimo datą ir tinkamumo vartoti laiką. Jeigu atsukdama buteliuką ar atidarydama skardinę neišgirsi charakteringo pokštelėjimo, vaikui tokių sulčių geriau neduoti (taip išvengsi apsinuodijimo).

Rinkis gerai žinomų ir gerą reputaciją turinčių kompanijų sultis. Jeigu ketini jas spausti pati, nepirk žaliavos iš gatvės prekeivių.

 

"KINELLA" sultys

20140506170423-25683.jpg

"KINELLA" sultys kūdikiams nuo 4 mėn.

-Specialios paskirties maisto produktas vyresniems kaip 4 mėn. kūdikiams papildomam maitinimui "Kinella"

-100 % obuolių sultys su vitaminu C, be pridėtinio cukraus, nerūgštaus skonio.

-Be glitimo.

LAIKYMO SĄLYGOS: nepradarytas sultis laikykite kambario temperatūroje (iki 25 C), pradarytas sultis, užsuktas dangteliu, laikykite šaldytuve, suvartokite per 3 paras.

"KINELLA" įvairių vaisių nektaras su vit. C  kūdikiams nuo 7 mėn.

-Specialios paskirties maisto produktas vyresniems kaip 7 mėn. kūdikiams papildomam maitinimui  "Kinella"

-83% vaisių (apelsinų- persikų -obuolių- bananų-ananasų) nektaras su minkštimu ir natūraliu vitaminu C iš  "Acerola" uogų.

-Be pridėtinio cukraus. Be glitimo.

SVARBIOS PASTABOS: Nektarą vartokite pagal gydytojo nurodymus, jis neskiriamas  mažesniems kaip 4 mėn. kūdikiams. Vyresniems kaip 7 mėn. kūdikiams, primaitinamiems tirštu maistu, nektarą galima vartoti ir kaip gėrimą, jį atskiedus kūdikiams skirtu vandeniu. Tinka vyresniems vaikams ir suaugusiems.

20140506171523-37376.jpg

KINELLA sulčių!

20140508112146-21860.jpg