Kokie naudingiausi saldumynai vaikams?

Kokie naudingiausi saldumynai vaikams?

06. Aug 2014, 09:34 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kas gi nemėgsta saldumynų! Savo mėgstamiausius turi ir suaugusieji, ir vaikai. Tačiau ar žinote, kokie saldumynai yra patys naudingiausi ir sveikiausi vaikučų organizmui? Mes žinome tris!

Kaip Mamyčių klubui pasakojo dietologė Eglė Kliukaitė, paprasti angliavandeniai – cukraus turintys produktai - yra naudingi vaiko organizmui (žinoma, su saiku), nes tai yra pagrindinis energijos šaltinis smegenims.

Kadangi vaikai auga labai sparčiai, jiems angliavandenių labai reikia. Su įprastu maistu – vaisiais, daržovėmis, grūdinėmis kultūromis - cukrus yra gaunamas papildomai.

Štai trys saldumynai, kurie, anot dietologės, ne tik kad nekenkia vaikui, bet ir yra naudingi jo sveikatai:

-Džiovinti vaisiai

-Medus

-Hematogenas

Džiovinti vaisiai

20130628120703-45372.jpg

Tai natūralus produktas. Jų galima pasiūlyti vaikučiui, sulaukus pusantų metų. Džiovintus vaisius galite dėti į košytes ar kitus patiekalus. Tik nepadauginkite – užteks 30 gramų (t.y. kelių džiovintų vaisių) mažyliui per dieną.

Džiovinti vaisiai turi be tik cukraus, bet ir kitų svarbių naudingų medžiagų kaip mineraliai, ląsteliena.

Medus

20130628120720-39801.jpg

Jo galima duoti paragauti vaikučiui ne anksčiau nei 2-3 metų amžiaus - maždaug po arbatinį šaukštelį. Kodėl taip vėlai jis ragaujamas? Anot dietologės, per anksti duodamas vaikučiui medus gali iššaukti alerginę reakciją. Medus turi ir cukraus, ir biologiškai aktyvių medžiagų. Jis naudingas, tačiau saikas irgi būtinas.

Hematogenas

20130628120739-67850.jpg

Visi turbūt jį pamename iš vaikystės. Jo anksčiau būdavo sunku gauti, o dabar jį galite nusipirkti kiekvienoje vaistinėje. Tai ir saldumynas, ir maisto papildas. Rekomenduojama ne jaunesniam nei 3 metų mažyliui – apie 25 gramai per dieną.

Ką iš šių naudingų saldumynų jūsų vaikai labiausiai mėgsta?

kodelcia kodelcia 06. Aug 2014, 09:49

Mėgsta razinas, kurias vadina vynuogėmis 😀 kartais pasitaikius progai suvalgo dalį hematogeno. Gryno medaus kol kas nemėgsta, nebent sugudrauju ir saldinu atvėsintą arbatėlę.