Kokie obuoliai labiausiai tinka mažylio meniu?

Kokie obuoliai labiausiai tinka mažylio meniu?

06. Oct 2014, 13:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt
Kai šiemet tiek gausiai užderėjo obuolių, taip ir norisi juos kuo greičiau duoti paragauti mažyliui. Tad kokius obuolius geriausia pradėti ragauti, nuo kada ir kaip teisingai juos duoti vaikučiui - pataria gydytoja neonatologė Rūta Taminskienė.
 
Primaitinimas obuoliu turėtų būti ne anksčiau 4-to mėnesio. Kaip ir visas tirštas maistas ir sultys - ne anksčiau 4-to mėnesio.
 
Taigi, obuolius galima pradėti ragauti 4-5-tą mėnesį, jei rečiau tuštinasi, arba galima ir nuo 5-6 mėnesio, jei žindomas, gerai auga ir reguliariai tuštinasi.
 
Obuolių sultys ar tyrelės?
 
Nuo ko pradėti geriausia - ar nuo obuolių sulčių, ar nuo tyrelės, ar pagremžto obuolio - nėra griežtų nurodymų. Priklausomai, koks sezonas, ir ką turime. Jei yra naminių alyvinių ar kitų nerūgščių obuolių, tai jie tinka geriausiai - pagremžti ar sublenderiuoti.
 
Obuolys turi pektinų, todėl nedideliais kiekiais tinka net viduriuojantiems, suriša toksinus, sureguliuoja vidurius. Jei tuštinasi rečiau, kaip ir visos daržovės ir vaisiai skatins žarnų peristaltikos judesius, tuštinimasis dažnės.
 
Obuolių tyrelė tinka - jei neturime gerų, šviežių naminių obuolių, jei žiema, pavasaris. Pratinant prie obuolio, galima duoti ir obuolio tyrelės, ir truputį sulčių, bet skirtingu laiku.
 
Obuolių sultis galima duoti po maitinimo daržoviene su mėsa, nes vitaminas C skatina geležies įsisavinimą. Jei nuo obuolių pučia pilvuką, tai duokite tarp maitinimų arba prieš maitinimą  - prieš 20-30 minučių, tada greičiau įsisavina, nesimaišo su kitu maistu ir mažiau dujų.
 
Alergiškiems tiks keptas obuolys
 
Obuolys dažniausiai tinka net labai alergiškiems kūdikiams. Tokiems jautruoliams galima pamėginti iš pradžių kepto obuolio, vėliau šviežio. Keptas obuolys - geras desertas, gali būti įmaišomas kaip skanus ir sveikas priedas į kruopų košes.
 
Skanaus jums ir jūsų mažyliams!
Ekspertai