Kokie yra mažylių pratinimo prie naktipuodžių įpročiai?

Kokie yra mažylių pratinimo prie naktipuodžių įpročiai?

13. Jun 2011, 07:20

Kada sodinti mažylį ant naktipuodžio? Kaip geriausia tai padaryti, norint netraumuoti nei vaikučio, nei savęs? Šis laikotarpis nėra lengvas nė vienam. Štai kokie neįkainojami Mamyčių klubo mamų patarimai šia tema.

 

Kaip paaiškėjo iš Mamyčių klubo surengtos apklausos, kurioje dalinotės patirtimi apie tai, kaip sekėsi mažylį pratinti ant naktipuodžio, dauguma mamų atsakė (56%), jog su naktipuodžiu jų mažyliai susipažino būdami 6 mėnesių - 1 metų amžiaus.

 

43% apklaustųjų atsakė, kad nuolat naktiniu puoduku vaikas pradėjo naudotis 1,5 – 2 metukų amžiaus.

 

O štai keletas mamų patarimų, jau praėjusių su mažyliai šį etapą (galbūt padės ir kitoms lengviau pripratinti vaikutį ant puoduko):

 

-džiaugsmas už radinį puoduke         

 

-kai nuėjo į lopšelį, tada ir pradėjo sėstis ant puoduko    

 

-mamos atkaklumas

 

-jis pats labai norėjo į jį daryti      

 

-sodinami meškiukai ant puoduko

 

-jau nuo pat kūdikystės mama sakydavo "ssssssss....". Pradėjom sisioti po miegučio –visada mama sako"ssssss...." ir dukrytė padaro :)

 

 -sodinimas iškart po miegelio – rytinio, pietinio ar pavakariu, sodinimas pavalgius ar išgėrus daugiau skysčių. Pradėjus sodinti reikia sudominti vaiką kokiu nors žaisliuku.       

 

-mano mažiausias sūnus, matydamas, kaip vyresnėliai daro ant puoduko, pradėjo ir pats bandyti.          

 

-nuolatinis sodinimas an puoduko ir gyrimas „šaunuolis“, kai padaro sysiuką

 

Į klausimą, ar mažylio mokymas sėstis ant puoduko šeimoje buvo sunkus metas, daugiausiai mamų atsakė, kad turbūt sunkus, bet pamažu susidorojo su tuo – 26%.

 

21% mamų pripažino, kad ypatingų problemų šis laikotarpis nekėlė. Tiek pat pasirinko savo variantą:

 

-aš manau, kad pamažu pripras.

-viską darome palengva, nonorim išgąsdint

-nei labai sunkus, nei nesunkus. Neversdavau sėdėti ant puoduko, tiesiog mums tai buvo žaidimas, o po to tapo kasdieninis ritualas.

-sakyčiau, kad gana sunku, nes vaikui patogiau pridaryti viską į sauskelnes, o paprašyti nenori arba nesupranta kaip.

 

O kaip Tu pripratinai ar dar galvoji pratinti mažylį ant naktipuodžio?

22. Jul 2011, 15:55

Emutei 2 metukai.Mazdaug pries 6 men pradejome draugyste su naktipuodziu,sekesi sunkiai,bet kai pavykdavo padaryti sisiuka,visada plojome,sakydavau kad saunuole yra.Dabar kitas etapas,kaip ismokyti prasytis ant puoduko.Bet matyt turi ateiti laikas kada vaikas pats susipras paprasyti,nors jau kelios dienos pati namuose psiima puoduka is tuoleto,atsinesa i kambari ,atsiseda ir padaro.Tada kartu labai dziaugiames,plojam 😀

15. Jul 2011, 00:01

Rojui metai ir 5 mėn..Supažindintas su naktipuodžiu jau nuo 6 mėn ir sėkmingai į jį atlikdavo abu rimtus reikalus, žinoma kai mama pasodindavo.Bet tik pradėjo vaikščioti, baigėsi sėdėjimas ant puoduko. Jei pataikai, po miego ar pavalgęs, padaro. Bet apie pasėdėjimą ar pasiprašymą dar kalbos nėra.Dabar vasara, daug laiko praleidžiam lauke, taigi būna be sauskelnių. Upeliai, bėgantys per kojas nepatinka. Jei padaro namie balutę, bėga skudurėlio, kad išvalytų. Jei netyčiukas rimtesnis, mama labai susiraukia ir aiškina, kad smirdi. Nuimu kelnes ir duodu įsitikinti( be prievartos žinoma). Labiausiai padėjo pratintis sėsti ant puoduko, kaimynu berniukas, šiek tiek vyresnis. Vis pasikviesdavom į svečius ir stebėdavom procesą iš šalies, mama labai girdavo už rezultatą ir eidavo kartu nuleisti į tualetą vandens.
Maniškis labai žiūri Teletabius, o aš pasvajoju, kad taip jie visi iš eilės ant puodukų susėstų ir ką nors padarytų, va tai būtų "O OU". Rezultatas garantuotas.

14. Jul 2011, 15:53

Mano dukrytei 2,4 m. Ant puoduko pradejau sodint nuo 9 men. Sededavo noriai, kol nepradejo vaiksciot. Tik pradejo vaiksciot tai ir prasidejo vargas. As ja pasodindavau ant puoduko, o ji atsikeldavo ir begdavo. Neverciu jos ir dabar, kai pagaunu momenta pasodinu, truputi pasioziuoja, bet pradedu zaist ir oziukai dingsta. Keleta kartu padare kaku, pati labai dziaugesi ir as kartu su ja. Jau tikejausi kad prades sestis pati, bet tas dziaugsmas buvo ta diena. Ji ir toliau nesedi ant puoduko. Dedu pampersa tik kai eina miegot. Labai tikiuos kad ji greit susipras ir prades pati noriai sest ant puoduko.

14. Jun 2011, 14:30

Sunu (jau 12m.) pratinau ant puoduko nuo 7men.( nuo antibijotiku isdegino uzpakaliuka,tad laikiau su marliuku), o dukryte nuo 9men. sunus nuo metu jau tik naktimis buvo su pamperiu, o nuo 1m.3men. isvis be pamperio. dukrytei dabar 1m.1men. ir jau diena isbuna namie pe pamperio. einant i laukeli ir nakti dar dedu pamperi, bet vis dazniau is laukelio gryztame sausu pamperiu, tad jo uztenka keliems kartams. nakti dar geria misinuka, tad kol kas nesuprantu kada ji sysioja, nes viena ryta buna pamperis "lengvas", kita-"sunkokas". abu vaikuciai balandukai, tad vasara mums labai patogi amziumi, kad atsisakyt pamperiu. pradzioje dukryte zaide ir ziurejo kas puoduke, antras etapas-kai super gerai prasesi ir labai norejo jame viska atlikti, dabar-tai prasosi (labiau rimta reikaliuka), tai ne, bet atlikti sutinka, ir puoduka atsinesa 😀 padarius reikaliuka paplojame, pasakau,kad dziaugiasi kre,kre (ant puoduko yra anciukas),kartu nesam puoduka i tualeta ispilti, dukryte-dangti uzdaro ir mato,kad mamyte dziaugiasi.

14. Jun 2011, 11:58

va tokiai nuomoniai ir as pritariu 😀

13. Jun 2011, 23:22

Mums labai lengvai. Tiesiog kartais pazaisdavom, o dabar pusantru mazyle jau be sauskelniu!!! Visoms linkiu tokio lengvo ismokimo!!!

13. Jun 2011, 20:40

na kai mes mokinomes kai padaro triusikeliuose tada siek tiek tona pakeliu nu kad suprastu kad supykau ir rodau kur galima. nu nezinau mes kazkaip greitai ismokom

blogietee blogietee 13. Jun 2011, 16:56

ir kartais užeina jam begalinis noras dėtis pampį, tada kiek ašarų būna, kad nededu..

13. Jun 2011, 16:11

😃

blogietee blogietee 13. Jun 2011, 15:50

mes ir pradėjome draugautis, bet jei tik vaikis su triusikėliais, tuoj pridaro į juos, o jei plikšius, gražiai prašosi ant puodo 😉

13. Jun 2011, 15:18

Na mums jau 9 men ir mes vis dazniau pradedame draugauti su puoduku 😀 kai taip silta tai lakstom su triusikais ir miegame be pampiu ,kartais iseina visa diena sausai praleisti 😀 Manau kad tikrai ne per prievarte ,o tik geruoju galima pripratinti vaika sestis ant puoduko,o jeigu bijo ,nenori reiskia ,dar neatejo tas laikas 😉

13. Jun 2011, 15:12

Ir dar, manau, kad negalima versti vaikuciu i puodeli daryti per prievarta, saukti, musti ir pan. Viena mama forume anksciau rase, kad liepdavo sesti ant puodo per prievarta ☹ O mano anyta pries koki menesi man sako, tu gerai isbark Jogailyte, supurtyk, tai gal tada sedes.... Na, nieku gyvu. Tada geriau jau ant puodo vaikas lai atsiseda budamas 3 metu ar veliau, bet pats, savo noru ir suprasdamas, ka daro.

laurora laurora 13. Jun 2011, 13:32

o jei dideli reikala padaro be pampio, tai skuba kuo greiciau paimt, o kai atitraukiam, tai rekia baisiausiai 😃

laurora laurora 13. Jun 2011, 13:30

o manajai dar idomiau, kai bega viskas per kojas. pati tada ziuri 😃 o paskui sedasi i bala ir kuo greiciau, kad nespetu niekas is balos paimt, pradeda taskytis 😃

laurora laurora 13. Jun 2011, 13:29

nebandem.

13. Jun 2011, 12:48

mums 1,3 men irgi bandom sest ant puoduko,bet sunkiai sekasi,dukryte labai judri,sunku issedet vienoj vietoj,nors kartais pavyksta pagaut,bet daazniausiai padarom salia😀atrodo,suprantaa kaa reik daryt,pati sako sss,bet deja...matyt turi ateit laikas kai suvokt prades,nes dabar tik zaidimas vyksta.

13. Jun 2011, 12:33

Mes su puoduku pradejom pazindintis nuo 1 metu. Is pradziu jai ta naujove patiko, sesdavo ant puodelio ir padarydavo sysiuka. O paskui tas "zaidimas" atsibodo ir niekaip ant puodo nebeseda. Paleidziu be pampersiuko palakstyti, tai ji primaizioja visur tik ne i puodeli. Mums 1,7 m. Lauksim kol ateis tas laikas. Kiek atsimenu kelios mamytes jau nuo 6 men. pradejo sodinti savo vaikucius ant puoduko, bet dar tebevargsta iki siolei nors vaikuciams jau tiek pat laiko kaip ir mums.

13. Jun 2011, 12:22

😀 👍 🌷 mums buvo taip pat 😀 sutinku su posakiu, kad viskam savas laikas 😀

13. Jun 2011, 12:20

Musu dukrytei 1m. 9men. Jau kelios dienos, kai daro ant puoduko. Pratinti pradejom jau nuo kokiu metuku, bet vis nesekmingai. Pasakydavo kad nori "kaku", bet kai tik noredavom pasodinti tuoj pradedavo saukti ir begti. Leisdavom ir plikai pabuti, ir po triusikeliais, bet begantis sisiukas visiskai neturejo jokios itakos. O pries kelias dienas eilini karta pabandziau pasodinti ant puoduko ir atsisedo 😀 Padare sisiuko ir plojo pati sau. Dabar pati dar nepasako, kad nori ant puodelio, bet as daznai sodinu ir "avariju" isvengiam. Taigi mums pasitvritino tokia taisykle - viskam savas laikas 😀

13. Jun 2011, 12:04

as savo maziuka pradejau sodinti nuo metuku ( sodinu ant tuoleto su spec dangciu) 1 metu 2 men jau pradejo pats prasytis,bet dar nevisada paprasydavo,o nuo 1m 4 men jau nebededavau pamperso net kai ir vaziuodavom kur ar y miesta eidavom,visada paprasydavo.Sedosi ant tuoleto visada labai noriai

1 2