Kokio amžiaus mažylis jau moka apsiversti nuo nugaros ant pilvo?

Kokio amžiaus mažylis jau moka apsiversti nuo nugaros ant pilvo?

18. May 2011, 07:00

 

Kokio amžiaus mažylis jau moka apsiversti nuo nugaros ant pilvo? Kada išmoksta sėdėti? To smalsauja ne viena jauna mama. Pabandykime išsiaiškinti.

 

Pasak specialistų, sėdėjimo procesas labai sudėtingas, todėl jam mažylis ima ruoštis nuo pat gimimo. Kiekvieną mėnesį jūsų šeimos gydytojas tam tikrais testais tikrina šį pasirengimą – stebi, kaip kūdikis laiko galvą gulėdamas ir sėdėjimo padėtyje.

 

7 mėnesių pats verčiasi nuo nugaros ant pilvo

 

Maždaug septynių mėnesių mažylis jau moka apsiversti nuo nugaros ant pilvo ir atvirkščiai, o svarbiausia, gulėdamas ant nugaros jis žaidžia su savo pėdutėmis. Tai pirmas sėdėjimas, tiesa, kol kas horizontalus.

 

Galima sakyti, kad mažylis sėdi tik tuomet, kai savarankiškai yra sėdėjimo padėtyje kelias minutes, išlaikydamas pusiausvyrą tiesia nugara be jokios pagalbos. Tai būdinga 7 – 12 mėnesių amžiaus vaikučiams.

 

Vaiko vystymasis labai individualus

 

Kiekvienas mažylis vystosi individualiai ir tikrai visko negalima įrėminti į taisykles. Vieni pirmiausia išmoksta sėdėti, o tik po to šliaužioti, kiti atvirkščiai (kalbu apie kūno padėtis, kurias mažylis savarankiškai išlaiko).

 

Tai priklauso nuo daugelio veiksnių, taip pat ir nuo kūdikio mokėjimo vieną padėtį pakeisti kita. Gal vienas mažylis mieliau guli ant pilvo, nuo kurio bus lengviau pasiremti „keturiomis“, o jei jis guli ant nugaros, tuomet įdomiau jam bus atsisėsti. Kaip bebūtų, sėdėjimo ir šliaužiojimo fazės yra šalia viena kitos.

 

Mamyčių klubas

18. May 2011, 17:46

*mažoji

18. May 2011, 17:46

tai jau tikrai, kad kiekvienas individualus vaikas 😀 mano mažojo vartytis pradėjo būdama 4,5 mėn, dabar mum 5,5 mėn. kolkas tik ant vieno šono vartosi, bet moka ir nuo pilvo ant nugaros, ir nuo nugaros ant pilvo. o kai guli ant pilvo, tai kojom spiriasi ir šliaužia. o apie sėdėjimą, tai būna, pati įsitveria ir atsisėda, nugarytę laiko tiesiai...

18. May 2011, 17:45

mes pradejom vartytis nuo nugarytes ant pilvuko 3menesiuku o nuo pilvuko ant nugarytes tik 5men

18. May 2011, 13:46

Mes ir nemegom baisiai ant pilvuko gulet, bet viena diena vuolia ir apsiverte ant pilvo, gan velai, o ropot pradejom pries pirmaji gimtadieni. O as jau sakiau kad is vis jis neropos 😀

18. May 2011, 11:23

dukryte budama 5,5 mėnesiu pilnai vartaliojasi 😀

18. May 2011, 09:02

O mes tj pirmiausiai atsiistojom, tik po to pradejo verstis nuo nugaros ant pilvo, jam buvo beveik 9 men, kai pradejo vaiksciot isikibes tik veliau ismoko ropot, o su ropojimu ir atsisest