Kosulio negalima slopinti!

Kosulio negalima slopinti!

21. Jan 2013, 00:00

 

Šiuo metu visur galima išgirsti kosulį: parduotuvėje, visuomeniniame transporte, vaikų darželyje...Kaip su tuo kovoti?

 

Kaip pasakojo Mamyčių klubui gydytojas homeopatas Pavelas Naumovas, homeopatijoje egzistuoja preparatai, padedantys susidoroti su kosuliu, tačiau jie parenkami individualiai.

 

Štai keletas patarimų, kurie tiks absoliučiai visiems.

 

Pirma, negalima slopinti kosulio. Ką tai reiškia? Yra preparatų, kurie taip gudriai sugalvoti, kad sustabdo kosulio refleksą. Tačiau jei nėra simptomo ar kokios nors reakcijos, nereiškia, kad nėra ligos. Vaikui, priešingai, reikia padėti atsikosėti, ir neslopinti kosulio.

 

Antra, išmokykite vaikus teisingai kvėpuoti. „Jei būtų mano valia, aš mokyklose įvesčiau kvėpavimo pamoką. Reikia mokyti vaikus teisingai kvėpuoti pilvu, ir teisingai išmokyti iškvėpti. Dabar 80% vaikų to nemoka“, - pasakoja homeopatas.

 

Jeigu neiškvėpiate teisingai, oras apatiniuose kvėpavimo takuose užsilaiko. Tokia būklė gali paskatinti astmą – paskutiniu metu ši diagnozė itin dažna.

 

Todėl patariama į vaikų teisingą kvėpavimą kreipti kuo didesnį dėmesį.


Mamyčių klubas

 

Kleenex® Balsam  dermatologiškai patikrintos servetėlės su medetkų balzamu. Naudojant jas nosis pasidengia apsauginiu ir mikroskopiniu balzamo sluoksniu. Medetkų balzamas padeda apsaugoti nosies odą nuo paraudimų slogos atveju.

 

 

 

22. Jan 2013, 09:40

stengiuosi slopinti pertusinu , bet pasitaike ir taip kad teko i ligonine gultis

21. Jan 2013, 15:11

Mano dukrytes siais metais niekaip neapleidzia kosulys. Siandien ji vel pradejo kosyti. Tai as inhaliatoriu jai pajungiau, mukaltino daviau. Gal neisisirgs 😕

21. Jan 2013, 13:12

as taip pat duodu vaikui issikoseti kaip priklauso, ypac gerai padeda kai vaikas gerai paduksta tai tada sukyla visas kosulys, issikosti isssikosti ir buna kad lengviau nakty ismiega. labai geri vaistukai mukaltin skatina kosuly ir taip issivalo plauciukai. mum visad padeda 👍