Kosulys išprašomas švenčiant

Kosulys išprašomas švenčiant

30. Sep 2014, 15:52

Pats pigiausias liaudiškas būdas atsisveikinti su kosuliu-juokas. Todėl kaip įmanydami stengiamės prajuokinti kosulio šeimininką. Besijuokiant išlenda lauk kosuliukas. 

Darome šventę ir labai daug dėmesio skiriame kosulio savininkui. Todėl kosėti nėra taip jau ir blogai. Prisimenam visus mėgstamus užsiėmimus. 

Kadangi į laukelį neinam ir mamytė su kosuliu susipažysta ir bando Jį pažinti "artimiau" atidėdama visus darbus. Tai ir veiklos nestinga.

Garinamės per inhaliatorių įpylę Brontexo. Pučiame šiaudeliu stiklinėje karštą vandenį, kuriame druska ( ši veikla ypač patinka vaikams todėl tai darome kelis kart per dieną). 

Pučiame balionus, ir taip atsikosėjam. Ir kambariai pilni džiaugsmo.

Į vilnones kojines pilame garstyčių miltelių (reikia ant viršaus uždėt kojinytes ar pėdkelnes nes kitaip pribyra visur miltelių .

Mirkome kojytes virintame vandenyje su druska (itin patinka vaikams) Pritaško pro vonelės kraštus tabaluodami kojytėmis.

Mamytė daro masažiukus. Su tepaliukais.  Resorban labiausiai patiko jai neturim tepam kamparo. Su pastuksenimais, paglostymais. Net ir sekam pasakas dažniausiai sugalvotas. Kaip eina gyvūnai ir stuksenam imituodami žingsnį. Arba kaip miname dviratį ir sukamaisiais judesiais rankomis sukame ratus krūtinėje ir nugaroje, mynimas vis greitėja ( tai būna juoko...).

Smulkiais griėžinėliais supjaustome bulvę ir dedame medaus sloksniuojame. Kai išsiskiria skystis duodame po šaukštelį išgert kaip desertą.

Juodojo ridiko išskobiamas vidus iki dugno, dedame medaus. Pastovėjus kurį laiką išsiskiria skystis. Kurį geriame po šaukštelį.

Abiem atvėjais galime dėti vietoj medaus cukraus.

Nuolat garuoja ant stalo arbata. Nepamirštam išsivirti vištienos sultinio. Sriubytės verdamos kasdien (vištienos sultinyje). Dar dažnai atsiranda bandelių su mėsyte. Kibinai, beliašai ar čeburėkai. Taip išgeriam daugiau sultinuko.

Nepamirštam keptos duonytės su česnaku.

Valgom sūriau ir saldžiau, kad daugiau suvartotumėm skysčių.

Karšto pienuko su medum ne visada pavyksta įsiūlyti. Tai pas mus ant stalo ilgai neužsibūna išvirta riebesniame piene kakava pasaldinta medumi.

Česnakas, svogūnas ir alijošius taip pat nepamirštamas.

Šaltalankio aliejus mažais šaukšteliais išgeriamas, kad neperštėtų ir neskaudėtų gerklytės.

Tai dažniausiai naudojamos mūsų priemonės. 

Bet labiausiai pasiteisinusi. Juokas ir šventinė nuotaika. Kurią sukuriame pagal užsakymą. Jai yra noro kai už lango pusto pas mus namie Velykos ar bet kuri kita šventė su visais tos šventės atributais.

01. Oct 2014, 09:08 aantaite

Dėkoju už nuomonę. Juk per diskusiją randam teisingą sprendimo būdą. Labai svarbūs visi patarimai. O kas labiau tinka prisitaikome patys.

01. Oct 2014, 08:40 aantaite

Gyvename Klaipėdoje. Vėjų mieste. Todėl tenka kelias dieneles pasisaugoti ir neiti laukan. Ir fiziškai nebespėčiau viskuo pasirūpinti. Rašau kaip darome todėl ir sūresnis ir saldesnis maistas išbandytas ir pasiteisinęs šimtu procentų. Nes kitaip nesuvartotumėm daugiau skysčio.

30. Sep 2014, 21:26

Žaismingai 😉 ir sirgt nebaisu 😀

Krisliukas Krisliukas 30. Sep 2014, 18:32

👍 super patarimai

30. Sep 2014, 16:29 dikuza

Tik jai mažesnis vaikutis. Kol supranta, kad ne traukt o pūst reikia😉

30. Sep 2014, 16:18

👍👍 liuks patarimai, ypač su šiaudeliu patiko, reiks pabandyti, o kad dūkimas irgi gera priemonė- išbandyta ir patvirtinta 😉