Kovoje su kosuliu ir sloga mūsų geriausi "kariai": svogūnas ir medus

Kovoje su kosuliu ir sloga mūsų geriausi "kariai": svogūnas ir medus

12. Feb 2012, 12:00 jaldija jaldija


Pirmiausiai, žinoma, stengiamės kuo daugiau būti gryname ore, pašaldome nosytes, kad visi virusiukai sušaltų ir prie mūsų neprikibtų.

 

Kasdien geriame pačių pasigamintus vitaminus - mišinį iš spanguolių, citrinios ir medaus, o kartais dar dadedame ir imbiero. Po du arbatinius šaukštelius kasdien. Susirgus iš šito paties mišinuko dar pasidarome ir arbatėlės.

 

O jei jau mus užpuolė kosulys ar sloga - kviečiamės į pagalbą svogūną su medumu. Kosuliui gydyti supjaustome smulkiai svogūną ir sumaišome su medumi. Paliekame pastovėti, kol atsiranda sultys. Nukošiame ir geriame 3 - 5  kartus per dieną po arbatinį šaukštelį (priklausomai nuo amžiaus ir kosulio stiprumo).

 

Slogai gydyti taip pat naudojame svogūną. Kai nosytė užgulta, paimame nenuluptą svogūną, nupjauname jo viršūnėlę ir duodame vaikučiui jo pauostyti, pakaitomis tai per vieną šnervytę, tai per kitą. Taip žaidžiame daug kartų, laikas nuo laiko vis nupjaudami po ploną riekelę nuo svogūno.

 

Mes, suaugusieji, naudojame ir kitą būdą slogai gydyti. Vatos tamponėlius, suvilgytus svogūno sultimis, įsidedame į nosies šnerves, prieš tai jas gerai patepus vazelinu. Vaikams to daryti jokiu būdu negalima. Laikyti apie 5 min, procedūrą pakartoti 2 - 3 kartus dienoje.

 

Be abejo, ir mes geriame daug arbatų su medumi. Svarbu žinoti, jog medaus nepatartina dėti į karštą gėrimą, tada žūsta visos gydomosuios medaus savybės. Medus dedamas į šiltą arbatą, o jei vis tiek norime gerti karštą, tada geriau jau medaus šaukštelį sučiulpti atskirai.

 

Kojyčių mirkymas sūriame karštame (šiltame, čia taip pat priklausomai nuo vaiko amžiaus) vandenyje taip pat mūsų dažnai naudojamas. Čia taip pat svarbi detalė yra ta, kad vandens turi būti iki pusės blauzdų.

 

Linkime visiems - ir mažiems, ir dideliems - nesirgti, o jei jau susirgote, lengvai įveikti visas ligas.

 


KONKURSAS: Sukurkime patarimų knygą sveikatos klausimais

 

Šios savaitės prizai

 

 

 

Kleenex® Balsam – dermatologiškai patikrintos servetėlės su ramunėlių balzamu. Naudojant jas nosis pasidengia apsauginiu ir mikroskopiniu balzamo sluoksniu. Ramunėlių balzamas padeda apsaugoti nosies odą nuo paraudimų slogos atveju.

 

Kleenex® Balsam Fresh taip pat turi apsauginį ramunėlių balzamą ir gaivų mentolio aromatą, kad būtų lengviau kvėpuoti.

 

Pirmasis konkurso etapas vyks iki sekmadienio, vasario 12 d., o vasario 13 d. – išrinksime savaitės laimėtoją.