Kuo geriausia valyti pirmuosius dantukus?

Kuo geriausia valyti pirmuosius dantukus?

12. Aug 2015, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kaip manote, kokia priemonė yra tinkamiausia valyti pirmuosius dantukus kūdikiams?

Pirmasis dantukas jau čia

Pirmojo dantuko išdygimas – didelis džiaugsmas tėvams ir didelis vargas mažyliui. Neretai, kol jį išsidaigina, vaikas būna ir irzlesnis, ir prasčiau miega bei valgo. Kai dantukas išdygsta, mamai iškyla dilema, kaip jį valyti. O kad valyti būtina, neabejoja niekas. Pasiaiškinkime, kokie įmanomi variantai:

1. Silikoninis antpirštis

Tai tam tikras ant piršto užmaunamas silikoninis antpirštis su švelniais šereliais. Mama ar tėtis užsideda jį ant piršto ir pavalo mažyliui pirmąjį dantuką. Antpirštis yra lengvai ir patogiai plaunamas, jį galima virinti.

2. Marlės gabaliukas

Pirmąjį dantuką galima valyti švarios sudrėkintos medžiagos skiautele. Žinoma, panaudojus ją reikėtų išmesti ir kitą kartą naudoti jau naują.

3.Dantų šepetėlis

Vaikams tinkamiausi yra nedidelio dydžio minkšti (angl. „Soft“) dantų šepetėliai. Vaikams skirtieji dantų šepetukai būna spalvingų spalvų, panašūs į žaisliukus. Odontologai rekomenduoja šepetėlius keisti maždaug kas 3 mėnesius arba anksčiau, jeigu jie susidėvi.

Tikslas pateisina visas priemones

 Pirmąjį dantuką valyti reikia kasdien ryte ir vakare. Tėvų užduotis -  kruopščiai nuimti apnašas, matomas plika akimi. Išvalius dantukus šepetėlio galvutę reikia nuplauti po tekančiu vandeniu ir pastatyti šepetėlį  vertikaliai, kad galvutė džiūtų.

Kaip manote, kuri iš priemonių tinkamiausia kūdikiui? Ką naudojote jūs?