Kuo išsiskiria vaikams skirtos drėgnos servetėlės?

Kuo išsiskiria vaikams skirtos drėgnos servetėlės?

05. May 2015, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Drėgnos servetėlės – tai higieninė priemonė ir norisi sakyti – buities prekė, kuri į mūsų kasdienį gyvenimą atėjo palyginus neseniai. Jau nebegalime be jų apsieiti nei namuose, nei lauke, nei keliaudami.

Pačios populiariausios drėgnos servetėlės – tai drėgnos servetėlės vaikams, kurios kiekvienai mamytei būna po ranka. Jos nepakeičiamos, einant pasivaikščioti su vaiku, vykstant į polikliniką, keičiant sauskelnes, jos universalios įvairiems tikslams – nuvalyti mažyliui burną po valgio ar rankytes, pažaidus smėlyje.

Servetėlės naujagimiams

Išskirti reikia servetėles, kurias galima naudoti kūdikiams jau nuo gimimo. Naujagimių oda jautri ir švelni. Kuo mažiau dirbtinių, cheminių medžiagų gauna kūdikio odelė, tuo mažesnė alerginių reakcijų rizika. Todėl drėgnos servetėlės turi tikti naujagimio kūno odai.

Dažnai drėgnos servetėlės būna praturtintos losjonais, kad apsaugotų vaikų odą nuo neigiamo sausumo poveikio.

Šie losjonai turi gausybė natūralių medžiagų: taukmedžio sviesto, ramunėlių ir t.t. Vaikiškos servetėlės turi būti hipoalerginės, pH 5.5, svarbus ir aromatas. Jis turi būti minimalus arba jo gali visai nebūti. Svarbiausia, kad drėgnų servetėlių kvapas būtų neaštrus.

Atminkite! Drėgnos servetėlės nepakeis vandens procedūrų! Jos skirtos tais momentais, kai po ranka nėra nei vandens, nei muilo (transporte, keliaujant, vaikštant po miestą).

Dėmesio! Jeigu jūsų mažylis gimė anksčiau termino, geriau drėgnų servetėlių atsisakyti. Tokių naujagimių odelė itin jautri ir plona, ji gali lengvai užsikrėsti kokia nors infekcija.

Rinkdamiesi drėgnas servetėles tėvai turi atkreipti dėmesį į kelis veiksnius: jos turi būti iš minkštos medžiagos, patogios naudoti, kitas svarbus faktorius – gamintojas. Rinkis tą produkciją, kurios gamintojas specializuojasi vaikiškos kosmetikos ir vaikiškų prekių gamyboje.

Žiūrėkite ir į drėgnų servetėlių galiojimo laiką. Jei jis baigėsi, sudėtis prastėja ir yra rizika gauti nepageidaujamų rezultatų.

Kuo praturtinos drėgnos servetėlės?

Servetėlių sudėtyje praktiškai yra 98% vandens, kuriame yra pridėta įvairių komponentų:

- komponentai, turintys valančių savybių, veikia antibakteriškai ir dezinfekuojančiai;

- naudingi kūdikio odai komponentai, kurie dėkina ir maitina odą, pvz. vitaminas E, taukmedžio sviestas (maitina) ir alavijo ekstraktas, kuris ramina mažylio odą, kovoja su uždegimu, jeigu yra jam priežastis atsirasti;

- aromatinės medžiagos. Vaikiškose servetėlėse yra aromatinių medžiagų, tačiau lengvų, kurios nedirgina kūdikio odos. Jeigu servetėlėse yra eterinių aliejų, tuomet aromatizatorių gali ir nedėti. Naujagimiams skirtas servetėles rinkitės bekvapes.

HUGGIES® Pure – naujagimių mamytėms

 

2 

Visos drėgnos servetėlės HUGGIES® turi 98% vandens. Jis suteikia mažyliui maksimaliai natūralų odos pojūtį

65% servetėlės susideda iš natūralaus pluošto. Ši medžiaga labai panaši į medvilnę, todėl labai švelniai nuvalo naujagimio odą.

Būtent todėl HUGGIES® Pure bus puikus pirmasis pirkinys kūdikio krateliui ir ypač pasitarnaus kasdienei  mažylio odos priežiūrai. Ruošdamasi gimdymui nepamiršk jų pasiimti kartu su pirmosiomis sauskelnėmis Huggies Newborn.

HUGGIES® Natural care - ypatingai mažylio odos priežūrai su alaviju ir vitaminu E

1 

Praturtintos Aloe Vera ekstraktu ir vitaminu E – jos ypatingai gerai rūpinasi ir apsaugo jautrią kūdikio odą nuo nepageidautinų aplinkos poveikių.

Alavijas jau tūkstančius metų naudojamas kaip gydomasis augalas. Jo sudėtyje yra medžiagos, sėkmingai naudojamas vaikų odos priežiūroje, nes turi priešuždegiminį poveikį.

Vitaminas Е žinomas kaip stiprus oksidantas, apsaugantis odos ląsteles nuo ultravioletinių spindulių ir neigiamo aplinkos poveikio.

Drėgnos servetėlės HUGGIES® Natural Care turi reljefinį paviršių, kuris minkštai ir efektyviai nuvalo odą.

Naudok drėgnas servetėles Huggies® su alaviju kasdienėje vaikučio odos priežiūroje – atlikdama rytinius ritualus ir valydama užpakaliuką, pakeitus sauskelnes.